Politika

Anketlere Göre İYİ Parti'nin Oy Oranı MHP'yi Geçti

Bilindiği gibi erken seçimler 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde anketler aracılığı ile partilerin oy oranları belirlenmeye çalışılıyor.

İYİ PARTİ’NİN OY ORANI MHP’Yİ GEÇTİ

Konu ile ilgili olarak İnternethaber’in aktardıklarına göre yapılan anket sonuçlarına göre İYİ Parti’nin oy oranı MHP’nin oy oranını geçti. Bunun yanı sıra milletvekili aday adaylığı başvurusunda da İYİ Parti, MHP’yi geride bıraktı. 

Aktarılanlara göre İYİ Parti’den İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuranların sayısı, MHP’den aday adayı olanları geçti.. MHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yapanların sayısı belli olmuştu ve bu sayı 1810 olarak açıklanmıştı. Bunun yanı sıra İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan kişi sayısı da açıklandı. Buna göre İYİ Parti’den 2511 kişi milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı.

ELDE EDİLEN GELİR İKİYE KATLADI

İYİ Parti adaylık başvurusu yapan erkeklerden 5000, kadın ve 25 yaş altı gençlerden 2500, engelli adaylardan 1000 TL başvuru ücreti aldı. Ayrıca İYİ Parti milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan gazilerden ücret almadı. Ancak MHP, milletvekili aday adaylığı başvuruları için bir ayrım yapmadı ve başvuru yapan tüm adaylardan 2500 TL aldı.

Bu bağlamda İYİ Parti aday adaylarından elde ettiği gelir de MHP’nin elde ettiği geliri neredeyse ikiye katladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA