Politika

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Adaylar Merakla Bekliyor

MEB tarafından düzenlenen AÖL sınavının  31 Mart- 1 Nisan 2018 tarihinde yapıldığı biliniyordu. AÖL sınavlarına ait sonuçların ne zaman açıklanacağı ise merak ediliyordu.

Sınava giren adaylar sonuçları öğrenmek için internet üzerinden araştırmalar yaparken sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL 2. dönem sınavlarının üzerinden günler geçmesine rağmen sonuçların açıklanmadığı görülürken adaylar büyük merak içerisine girmiş durumda. Son olarak 21 Nisan 2018 tarihinde yapılan telafi sınavlarının ardından öğrenciler sonuçları merak ediyorlar.

MEB tarafından daha önce açıklanan duyuruya göre; 20 Nisan 2018 tarihinde sonuçların açıklanacağı belirtilmişti ancak söz konusu 31 Mart- 1 Nisan 2018 tarihlerinde yapılan sınavlarda meydana gelen bir hatadan dolayı 21 Nisan 2018 tarihinde telavi sınavı yapılmıştı.

Sonuçların yapılan telafi sınavı yüzünden geciktiği belirtilirken MEB tarafından bu konuyla alakalı olarak net bir açıklama yapılmadı.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar girmiş oldukları sınav sonuçlarını “http://aolweb.aol.meb.gov.tr” sitesinden öğrenebilecekler. Bakanlık tarafından sonuçların açıklandığı andan itibaren bu siteye erişim sağlayan öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ie beraber daha öncesinde AÖL müdürlüğü tarafından verilen öğrenci şifresi ve güvenlik kodu sorgulaması yapabiliyor.

Söz konusu bilgilere açıksa lise öğrenci giriş ekranına giriş yapabilen adaylar sınav sonucunu öğrenebilecekler.

Kamupersoneli.net I ANKARA