Politika

Askıya Çıkarılan Seçmen Listeleri İçin Son Gün!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanan seçim takvimi işleyişine devam ediyor.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlanan ve 2 Mayıs 2018 tarihinde askıya çıkarılan seçmen listeleri bugün saat 17:00’da askıdan iniyor.

Seçimde oy kullanacak seçmenler bugün saat 17:00’a kadar listeleri muhtarlıklar, YSK’nın web adresi veya YSK’nın mobil uygulaması ile kontrol edebilecekler.

Bununla beraber seçmen kütüğünde kayıtlı olmayan seçmenler bugün saat 17:00’a kadar kayıt yaptırmaları veya bilgilerini güncellemek adına yurt içinde bulunan nüfus müdürlüklerine ayrıca yurt dışında ise temsilciliklere başvuruda bulunmaları gerekmekte.

Hastalığı veya engel sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler tarafından engelli beyan formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya oraya göndermek üzere muhtarlıklara yapacakları başvurularda 2 Mayıs 2018 tarihinde başlamıştı. 

Seyyar sandıkta oy kullanabilmek adına yapılacak başvurularda bugün saat 17:00’da sona erecek.

Ayrıca seçmenlerin; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecekleri açıklandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA