Politika

Bakan Özhaseki: HDP'den Çok Ana Muhalefetin Sesi Çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Terör bir insanlık suçudur. Bunun hiç affı olmaz. Hiç bir dinde, hiç bir milletin kendi meşru hukukunun içerisinde hoşgörülen bir şey değildir. Hepsinde suçtur. Terör övülemez, desteklenemez, ona arka çıkılmaz.” dedi.

Özhaseki, partisinin Kozlu İlçe Belediye Başkanı Ertan Şahin’i makamında ziyaret etti. Şahin’den çalışmalar hakkında bilgi alan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Şahin, Özhaseki’ye madenci heykeli ile resminin bulunduğu tablo takdim etti.

Daha sonra partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını belirterek, “Oyun bitmiyor. İçeride epey bir maşa var. Kullandıkları epeyce grup var. Ne yazık ki bu ülkede dışarıdakilerin emriyle hareket eden hainler yetişmiş. Eğitim sistemimizdeki sıkıntılar nedeniyle böyle hainlerde ne yazık ki yetişmiş.” diye konuştu.

“Eskiden düşman dışarıda gibi gözüküyordu, dağlarda savaşıyordu, eline silah almıştı, bizim değerlerimize karşı savaş açmıştı. Kimine DHKP-C, kimine TİKKO, kimine PKK deniliyor biliyorduk” diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

“Ama 15 Temmuz geldiğinde bir başka yerden vurdular. ’40 yıldır bu milletin içerisinde hizmet eriyiz. Çocuklarınızı bize verin eğitelim. Terbiyeli insan yaparak büyütelim, bunları geleceğe hazırlayalım. Siz bize kurbanlarınızı verin, o yardımlarla bizde size hizmet edelim’ diyenler, bizim o saf duygularımızı sömürenler, ne yazık ki bir gecede kurt adama dönüştüler. Bunlar senelerce bu ümmetin ve milletin en zengin insanının paralarını sömürerek Amerikalar’da harcadılar. En zeki çocukları alarak okullarında canlarına okuyarak, zehirlediler. ‘Yurt dışında size hizmet edeceğiz’ diyerek insanları kandırdılar. Bizim o masum saf duygularımız neticesinde oluşan yardımlarla kendi içimizde bize adeta düşman askeri yetiştirmişler. Aşağılarda yine saf insanlar var. Dua ve ikna edelim uzaklaşsınlar bunlardan. Ama yukarıda hain bir yapı var. Dış örgütlerin kucağına oturmuş ahlaksız bir yapı var. Düşman askerinin bile yapmayacağı ahlaksızlıkları yaptılar. En güzel değerlerimizi mahvettiler. İslami değerlerin canını okudular.”

Bakan Mehmet Özhaseki, “İçimizdeki belanın dışında bir başka bela daha var. Bugünlerde çok uğraşıyoruz onunla. PKK belası var.” ifadesini kullanarak, o bölgedeki insanların dilini konuşabildiğini, türkülerini söyleyebildiğini, kurslar açabildiğini, milletvekili ve bakan olabildiğini, AK Parti iktidarının bunları sağladığını ve yatırımlar yaptığını vurguladı.

Hiç bir kuruluş ve terörist grubunun dışarıdan destek almadan ayakta duramayacağını ifade eden Özhaseki, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Belediyelere kayyum atamaya başladık. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, HDP’den daha çok bağıran bizim ana muhalefet oldu. ‘Seçimle gelenler seçimle gitmeli’ diye bağırdılar. Eyvallah, o prensibe kimsenin bir şey dediği yok. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Yüzde 70 olarak seçildim. Milletin bu kadar güvenini aldığım halde bana düşen hizmet etmektir. Ben çok oy aldım diye benim adam öldürmeye hakkım var mı? Benim hırsızlık, yolsuzluk ve uğursuzluk yapmaya hakkım var mı? Her aklıma düşeni yapabilir miyim? Hayır. Size ne oluyor kardeşim. Siz niye yapıyorsunuz. ‘Seçimle geldik’ diye orada siz her istediğinizi yapıyorsunuz. Size devlet para gönderecek, siz onu alıp Kandil’e göndereceksiniz. Belediyenin iş makineleriyle çukur kazacaksınız orada öz yönetim ilan edeceksiniz. Belediyenin atölyelerini levazım atölyeleri gibi kullandıracaksınız. Lojistik üs gibi kullandıracaksınız. Sonrada, ‘Bir dakika ne oluyor’ diye hesap sorulduğunda bize, ‘Oylarla geldik. Halkın iradesine saygı duyun’ diyeceksin. Yapmayın ya, çocuk mu kandırıyorsunuz. Aklımızla alay, zekamızla dalgamı geçiyorsunuz. 25 kadar belediyeye kayyum atandı.”

– “Terör bir insanlık suçudur”

HDP’li milletvekillerinin “Gitmeyeceğiz, ifade vermeyeceğiz, siz kimsiniz” dediklerini hatırlatan Özhaseki, bomba patlarken, masum yavrular ölürken, ihtilal yapılırken sesini çıkarmayanların, teröre destek verenlere ‘hesap ver’ denilince kaygılanmaya başladığını aktardı.

Başta ana muhalefet lideri olmak üzere seçimlerde dokunulmazlıkların kaldırılmasının istendiğine değinen Mehmet Özhaseki, şunları kaydetti:

“Yıllar boyunca bütün seçimlerde dokunulmazlıklar kaldıralım. ‘Ey AK Partililer, dokunulmazlıkları kaldırın ak koyun kara koyun belli olsun’ dediler. Suçlu, suçsuz belli olsun. Herkes yargının önüne gitsin. Kimse yargının arkasına saklanmasın demedin mi? Kaldırdık. Ne olacak? Herkes sizin gibi gidecek, temizse aklanacak. Suçu varsa bunun cezasını çekecek. Bunun manası bu değil mi? Savcılar çağırıyor ‘bir dosyan var gel bunun hesabını ver’ diyor. ‘Gitmeyiz oraya’… Niye gitmiyorsun? Gitmezmiş arkadaşlar. HDP’de dahil yıllarca bağırmadınız mı ‘kaldıralım’ diye. Bağırdınız. Şimdi niye gitmiyorsunuz? Gideceksiniz. Şimdi iki yüzlülükle karşı karşıyayız.

Terör bir insanlık suçudur. Bunun hiç affı olmaz. Hiç bir dinde, hiç bir milletin kendi meşru hukukunun içerisinde hoşgörülen bir şey değildir. Hepsinde suçtur. Terör övülemez, desteklenemez, arka çıkılmaz. Yıllarca bunlar arabalarında teröristleri gezdirmediler mi? Cenazelere gidip bunlara cesaret vermediler mi? ‘Ayaklanmaya çağırıyoruz çıkın sokaklara’ dediklerinde onlarca gencimiz ölmedi mi? Niye şimdi hesap vermekten korkuyorsunuz. Bunlar çok iyi bir şeyse anlatın orada. Savunun kendinizi. Savunamazlar. Geleceğe aydınlık olarak bakıyoruz. PKK ve FETÖ terörünü de bitiririz. Bunun gibi yan yana gelmiş onlarca terör örgütü olsa bunların altından kalkarız.” 

Kamupersoneli.net / AA