Politika

Başbakan Binali Yıldırım'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oy Oranına İlişkin Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Genel Milletvekilliği sonuçlarına ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. 

Bu konuda kendisine sorulan sorulara da yanıt veren Başbakan Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde,

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN SEÇİM SONUÇLARI TAHMİNİ

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı televizyon programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında kendisine sorulan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin soruya yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimin ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine sonuçlanacağını açıklayan Başbakan Yıldırım konuya dair, “Biz birinci turda biteceğini düşünüyoruz. Sahadan aldığımız intibalar, sahadaki coşku, vatandaşlarımıza yaptığımız konuşmalar, görüşmeler bir sıkıntı olmadığını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Seçim İkinci Tura Kalırsa Ne Olur?

Başbakan Binali Yıldırım seçim sonuçlarına yönelik kendisine yöneltilen “Eğer seçim ikinci tura kalırsa, kimlerin arasında olur?” sorusuna da yanıt verdi. Böyle bir ihtimali ön görmediklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım “Ben öngörmediğim bir sorunun cevabını vermesem müsaadenizle. Birinci turda bitecek inşallah.” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK MI?

Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlık makamının sona ereceğinin hatırlatılması ve bundan sonraki görevinin ne olacağının sorulması üzerine “Ben şahsımla ilgili hiçbir konuyu bugüne kadar konuşmadım, bundan sonra da konuşmam. En önemli görevim 24 Haziran seçimlerinden partimizin en iyi sonuçları alması.” açıklamalarında bulundu. 

Başbakan Yardımcısı olacağı iddialarını da değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım “Bütün bunların hiçbiri gündemimizde yok. Konuşulmuş konular değil, bütün arkadaşlarımızı, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, milletvekili adaylarımızın, belediye başkanlarımızın aklı fikri 24 Haziran seçimlerini sağ salim, güvenlik içinde başarılı şekilde yapılması.” açıklamalarında bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA