Politika

Başbakan Binali Yıldırım'dan Referandum Tarihine İlişkin Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti 115. Genişleştirilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Anayasa ile alakalı açıklamalarda bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa değişikliğinin konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi kararını verdi. Aydınlık Türkiye’nin yarınları, devletin bekası için tarihi bir görev yapıyoruz. Milletin dediği olacak dediniz ve milli iradeye sahip çıktınız. AK Parti’nin temsil ettiği birlik ruhunun sergilediği örnek dayanışma daha şimdiden siyasi tarihe geçmiştir. Bütün teşkilatımıza sergiledikleri bu güzel dayanışma ruhu için bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye çok uzun zamandır vesayet anayasalarının yol açtığı sorunları çözmeye çalışıyor. 82 Anayasası 18 sefer değişti. Darbe şartlarında hazırlanan bu anayasa maalesef Türkiye’nin bugünkü isteğini karşılayamıyor. Demokrasinin gereğini yerine getiremiyor.

1923’TE REJİM TARTIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Bu değişikliğin karşısında olanlara söyleyeceğim birkaç söz var. Yıl 2007. AK Parti iktidar. 363 milletvekili var. Bu anayasanın değişmesine karşı mücadele eden AK Parti’ye ‘Sen cumhurbaşkanı seçemezsin’ dediler. Anamuhalefet partisi o gün kendi fikrini değil, vesayetçilerin sözcülüğünü yaptı. O gün cumhurbaşkanı seçimini engellediler, 367 icadıyla. Vatandaşa gittik, vatandaş sözünü söyledi. ‘Cumhurbaşkanını ben seçeceğim’ dedi. Aslında bizim yaptığımız, orada yarım kalan işi tamamlamak. Bu değişiklik o gün yapılması gerekiyordu. Yapılan eksik kalan kısmı tamamlamaktır. İş bundan ibarettir. Rejim değişiyor, Türkiye elden gidiyor… Onlar kendileri gidiyor. Kendi ikbal meseleleri için. Türkiye’nin bir yere gittiği yok. Telaşları kendi gelecekleri… Sizin ikbaliniz için Türkiye’nin önün tıkamaya kimsenin hakkı yok. Kaç sefer söyledik, 93 sene evvel Cumhuriyet ilan edildi, 1923’te rejim tartışması sona erdi, nokta. 

Tek başına iktidar olduk. 363 milletvekili ile Ankara’ya geldik, hükümet kurduk. ‘Hoşgeldiniz’ diye kafalarını uzattılar, ‘Yeni ortağınız’… Ulan siz neredeydiniz! Seçim meydanlarında sizi görmedik. Burası Ankara dediler. O zaman anladık ki Ankara’da vesayet sahipleri var. 15 yıldır bu vesayet sahipleri ile mücadele ediyoruz. Nihayet sonuna geldik. Tek vesayet sahibi tanırım, aziz Türk milleti, onun dışında hiçbir vesayet tanımıyorum. Millet yetkiyi verir, canı istediği zaman yetkiyi de alır. 

MHP İLE ORTAK KAMPANYADA BULUNAMAYIZ

MHP ile ortak kampanya yok. Onlar ayrı biz ayrı ama amaç birliği var. Cumhurbaşkanımızla koordinasyon halinde güzel bir kampanyamız olacak. Yanlış bilgilendirmenin önüne geçecek bir kampanya olacak. 

Nisan ayının ilk yarısında 20’sine kadar uygun bir tarihte yapılacak. Bu hafta içinde de kesin tarih YSK tarafından açıklanmış olur. 

Kamupersoneli.net | ANKARA