Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıkladı! Erken Seçim Olacak Mı?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaklaşan seçim hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erken seçim hakkında çıkan haberlere netlik kazandıran Bekir Bozdağ, yüzde 10 barajı hakkında açıklamalar yaptı. Türkiye’de erken seçim olacak mı?

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ erken seçim hakkında yaptığı açıklamalarda; “Erken seçim tartışmalarını yapanlar kendi temennilerini ortaya koymaktalar. Bizim siyasi geleneklerimizde erken seçim bulunmuyor. AKP’in iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu zamana kadar yapılan bütün seçimler 22 Temmuz 2007 hariç hep aynı süreçte yapılmıştır. Ben 2007 seçimlerinin de vaktinde yapılmış bir seçim olarak saymaktayım. Ayrıca 2019 seçimlerinin en zaman yapacağı konusunda halkımız 16 Nisan referandumunda kararını verdi. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır.” ifadelerini kullanarak erken seçimi değerlendirdi. 

BARAJ YÜZDE 10 OLARAK MI KALACAK?

Bekir Bozdağ yüzde 10 konusuyla alakalı olarak; “Yüzde 10 barajıyla alakalı şu anda herhangi bir talep bulunmamakta. CHP’nin ayrı görüşü olmuş olabilir ama bizim hükümetimizde ve partimizde bu yönde herhangi bir irade bulunmamakta. Milli Mutabakat Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar var. Sayın Cuhmurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve Sayın Bahçeli henüz bu çalışmalar üzerinden bir araya gelerek görüşme gerçekleştirmediler. Bundan sornada bunun kararı verilecek ve arkadasında da düzenleme olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.” dedi.

SİVİLLERE ZARAR VERİLMESİ İDDİASI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TSK’nın sivillere zarar veriyor iddialarıyla alakalı olarak; “Bu operasyonların hedefi terör ve terör örgütü üyeleridir. İkincisi ise her zaman sivilleri korumaktır. Terör örgütünün baskılarından ve zulümlerinden sivil halkı korumaktır. Çocukları zorla terör örgütlerine terörist yaptırmaktalar. Türkiye’ye doğru meskun mahallelere ve insanların yoğun bulunduğu yerlere roket atılarak sivil insanlarımızın ölmesine yol açılıyor. Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı’nda tek bir sivilin burnunu dahi kanatmadı. Sivil hassasiyetini gösterenlerin Türk vatandaşı ve Türkiye’de yaşayan insanlar olduğunu ve sivilleri katleden kişilerinde terör örgütü olduğunda aynı hassasiyeti göstermediklerini görmekteyiz. Yani sivilin değerli olması hususunda terör örgütü mensubu olması mı gerekiyor? TSK’nın ve Türk devletlerinin geleneklerinde; sivillere, masumlara, kadınlara ve çocuklara zarar vermek yoktur. TSK’nın elinde hiçbir zaman sivil kanı bulunmamıştır ve olmayacaktır.” cümlelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA