Politika

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'dan Muhalefete FETÖ Eleştirisi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum’da “Star Şehir Buluşmaları” programı kapsamında İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Seçime doğru Türkiye” programına katıldı.

Katıldığı program kapsamında bir konuşma yapan Recep Akdağ seçim sürecini değerlendirdi. 

RECEP AKDAĞ’DAN MUHALEFET PARTİLERİNE FETÖ ELEŞTİRİSİ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’ne yönelik eleştirilerde bulundu. Bu konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Recep Akdağ şu ifadeleri kullandı. 

“FETÖ yaklaşık 30-35 senedir kanser hücresi gibi bütün dokularımıza yayıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve o partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Akşener ve bir mirası reddeden haset ve menfaatinden dolayı, o koroya katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 17-25’ten sonra FETÖ’ye sahip çıkmıştır. Bazen bizi de suçluyorlar. Komşunuzu düşünün, yiyorsunuz, içiyorsunuz ama daha sonra bu komşunuzun bir çocuğun ırzına geçtiğini görseniz, onu tanıdıktan sonra selam vermez belki ona daha kötü şeyler yaparsınız. Şimdi bunlar FETÖ’yü tanıdıktan sonra sahip çıktılar ve FETÖ’nün gazetelerine polis gittiğinde CHP’li vekiller ‘gazeteyi kapatamazsınız’ diyerek kapılarında yattı.”

KARAMOLLAOĞLU’NA CHP ELEŞTİRİSİ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu. Saadet Partililerin temiz oylarını CHP’nin cebine sokmakla suçladığı Temel Karamollaoğlu’nu iki üç koltuk için Millet İttifakı’nda yer aldığı ifade etti. 

“Ortada oyun dönüyor, Karamollaoğlu ile ötekiler bu oyunun içinde. Konuşmamıza hiç tahammülleri yok, hemen sosyal medyadan saldırıya başlıyorlar ve doğru yere dokunduğumu anlıyorum. Karamolaoğlu için şunu söylüyorum: ‘Saadet Partili kardeşlerimin tertemiz oylarını götürüp CHP’nin cebine sokmaya hakkınız yok. İki ya da üç koltuk için o turuncu koltuğa oturmak için… İlla o koltuğu istiyorsan ben sana verirdim, keşke bu işi yapmasaydın yazıktır. Akşener için ise Türk milleti, FETÖ’cülerin kime oy verdiklerine baksın, neredeyse istisnasız biçimde FETÖ’cüler, bir şehirde farklı taktik gütmemişlerse HDP açısından oraya oy veriyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e oy verenlerin hepsi FETÖ’cüdür demiyorum ama FETÖ’cülerin hepsinin Akşener’e oy verdiğini ifşa ediyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA