Politika

Başbakan Yıldırım: 1 Milyon 150 Bin Kişiye İstihdam Sağlandı !

Başbakan Binali Yıldırım Ege Ekonomik Forumuna katıldı. Başbakan Binali Yıldırım söz konusu forumda çeşitli konularda konuşma yaptı. Başbakan Binali Yıldırım buradaki konuşmalarında Orta Vadeli Program ve istihdam hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“OVP YAYINLANDI”

Orta Vadeli Program kapsamında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım konu ile ilgili olarak açıklamalarında “İşadamlarımız… Kararlarınızı alırken 2018 ve sonrası için bir öngörü yapmanız lazım, biz nasıl hesap yapalım diye düşünüyorsunuz. Kısa bir süre önce OVP yayınlandı. Onun için Türkiye’nin 2018’i, 2017’den daha iyi olacak, bunu not edin.” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜME HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım “Hem enflasyon tek haneli olacak. Hem de büyüme hedefimiz yüzde 5.5 olacak. Sandıkta vatandaş, Türkiye’yi kimi yöneteceğine karar veriyor. Demokrasi ve istikrar konusundaki bu mutabakat iş dünyası için önemlidir. Türkiye büyümeden hız kesmeden devam edecek. Ekonomiye dair kararlar alırken lütfen bunu not edin.” dedi.

“1 MİLYON 150 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI”

Orta Vadeli Programın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında istihdam oranlarını da değerlendirdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın aktardıklarına göre 2017 yılında 1 milyon 150 bin kişiye istihdam sağlandı. Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında “Türkiye bu yıl 1 milyon 150 bin kişiye istihdam sağlamış. Kadın istihdamı özellikler Türkiye’de artıyor. Yüzde 35’lere kadar çıktı. Üniversitelerdeki akademisyenlerin yüzde 54’ü kadınlardan oluşuyor. Gelişen Türkiye’nin en büyük göstergesidir bu. Bir de Suriyeliler var biz de diğer ülkeler gibi banane diyerek kapımızı açmayabilirdik ama bize yakışmazdı. Biz bize yakışanı yaptık.” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET
ANKARA