Politika

Başbakan Yıldırım: Cumhura saygısı olmayanların cumhuriyetçiliği de yalandır

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Ana Kademe İlçe Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Başbakan, burda anaysa değişikliği ve referandumla alakalı olarak rejim sorunlarına açıklık getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarından satır başları:

TÜRKİYE’NİN REJİM PROBLEMİ YOKTUR

“Cumhuriyet baki ama yönetim sisteminin miadı dolmuştur. Çözüm cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir.” diyen Yıldırım, “Türkiye’nin rejim problemi yoktur. Türkiye rejimine, İstiklal Savaşından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından cumhuriyet ilan edilerek 1923’te karar vermiştir. Anamuhalefet partisinin ikide bir ‘rejim sorunu var’ diye kafaları karıştırmasını anlamak mümkün değildir, esasen millet de hiç itibar etmemektedir. Türkiye bu reform için gereken siyasi uzlaşmayı da sağlamıştır.” dedi.

CHP KAOSLARDAN İKTİDAR OLDU

“CHP hiç milletin gücüne, teveccühüne ram olarak iktidar yönünde gayret göstermediği için buna karşı çıkmasını anlayabiliriz, normal. CHP krizlerden, kaoslardan, vesayetlerden medet umarak iktidar olmuştur, yarım yamalak, iktidarın köşesinden kendine yer bulmuştur. Bu sistemde artık buna yer yok.

Burada bir hakkı teslim etmemiz lazım. Milletimizin önüne bir anayasa değişikliği, onunla birlikte yeni bir hükümet sistemi tercihi getirebilmiş olmamızın paydaşlarının bir diğeri de Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu vesileyle MHP Genel Başkanı ve milletvekillerine gösterdikleri bu vatanseverlik için, ‘önce ülkem ve milletim’ dedikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net | ANKARA