Politika

Başbakan Yıldırım'dan 24 Haziran Seçimlerine Dair Değerlendirme

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Geleneksel Büyükelçiler İftar etkinliğine katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım gündemi değerlendirdi. Etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında terör ve Filistin konularına dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım bu konulara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN TERÖR FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında terör konusuna değindi. Terör konusunda bütün ülkelerin aynı cephede, aynı düşüncede olmasının bir türlü gerçekleşmediğini vurgulayan Başbakan Yıldırım çoğu kez terör örgütleri arasında farklı muamele yapılıyor. Bütün bu akıl almaz kötülükler basit hesapların bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. dedi. 

Filistin konusuna da değinen Başbakan Binali Yıldırım, Gazze ve Filistin’de akıl almaz bir zulüm yapıldığına, artık bu zulmün bir devlet politikası olduğunu söyledi. Konuya dair açıklamalarında İsrail ve ABD’yi eleştiren Başbakan Yıldırım, ”Savunmasız, silahsız insanların hunharca katledilmesi tam bir zulümdür, vahşettir. Şiddetle kınıyoruz. Amerikan yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararı da büyük bir yanlıştır ve bu olayların tırmanmasında çok büyük payı olmuştur.” dedi. 

SEÇİM GÜNDEMİNE DEĞİNDİ

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar programı kapsamında seçim gündemini de değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

“Bu seçimde ilk defa sistem değişikliğini, parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişin seçimini yapacağız. Bu seçim parlamento seçimlerini de beraberinde getiriyor. Bu seçimlerin en büyük özelliği millet iradesinin doğrudan sandıkta tecelli ettiği, hükümetin sandıkta kurulduğu, vesayetlerin, 15 Temmuz ve yargı darbeleri gibi vesayet unsurlarının bir daha yaşanmayacağı bir seçim olacaktır. Güçlü bir Meclis için bu seçimi, bizim için, demokrasimiz için, geleceğimiz için bir fırsata dönüştüreceğimize inanıyoruz. Bu seçimle birlikte oluşan yeni hükümetimiz, güçlü parlamentomuzla birlikte ülkemiz gelecek 5 yıl içinde istikrarını sürdürmeye, bölgesel ve küresel barışa katkı vermeye devam edecektir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA