Politika

Başbakan Yıldırım'dan ABD İlişkileri Hakkında Önemli Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesinin öncesinde çeşitli mesajlar verdi. Başbakan Binali Yıldırım mesajlarında ilk olarak FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında FETÖ lideri Gülen’in iadesi konusunun görüşmede gündeme geleceğini belirterek “Eldeki bütün bilgiler gönderildi. Yeni belge sunma ihtiyacı yok. Gereğinden fazla belge sunuldu. Beklentimiz ABD makamlarının harekete geçmesi” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM BEKLENTİMİZ OLUMLU YÖNDE MESAFE SAĞLAMAK”

Başbakan Binali Yıldırım heyetteki gazetecilerle sabah sohbeti gerçekleştirdi. Sabah’tan Tarık Işık’ın aktardıklarına göre Başbakan Binali Yıldırım sabah sohbetinde “(Pence görüşmesinin gündemi) ABD ile ilişkilerin mükemmel olduğunu söylemek doğru değil, ciddi sorunlar var; bu sorunların geride bırakılması ve geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız. Bizim beklentimiz olumlu yönde mesafe sağlamak.” mesajı verdi.

“DEAŞ’I YOK ETMEYE YÖNELİK BİRLİKTEYİZ”

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım “PYD-YGP ile DEAŞ mücadelesinde ABD şunu söylüyor. Bu bir tercih değil birliktelik diyor. DEAŞ’ı yok etmeye yönelik birliktelik. Biz kendi yolumuza, onlar kendi yoluna diyorlar. Biz bunun zamanının geldiğini düşünüyoruz.” dedi.

VİZE KRİZİ

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım Washington’da, sabah yürüyüşü yaptı ve burada da gazetecilerle sohbet etti. Başbakan Binali Yıldırım burada da ABD’nin vize krizi hakkında “Olumlu bir adım olarak değerlendirmek lazım. Zaman içinde normalleşir. Atılan adım aslında vize rejiminin eski haline döndüğünün bir işaretidir.” dedi.

Ayrıca son olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında “(MHP Lideri Bahçeli’nin seçim barajı açıklaması) Seçim kanunu ülkeyi, tüm partileri ilgilendirdiği için geniş bir uzlaşma içinde ele alınmalı. Yönetimde istikrar açısından yüzde 10, esprisi ne; yönetimde istikrar. Bunun için yüzde 10’un sürmesi düşünülebilir ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi değiştirilecekse o zaman tüm bu meseleler birlikte ele alınması gerekir.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA