Politika

Başbakan Yıldırım'dan Meclis Başkanlığı Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım çeşitli açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olacağı iddiaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

MECLİS BAŞKANI İDDİALARINA YANIT

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık adayı olup olmayacağı hakkında kararı kendisinin veremeyeceğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım parti liderinin ne yönde karar alırsa neyi münasip görürse o görevi yapacaklarını belirtti.

Bu konu hakkında Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında “Onun kararını ben vermem. Şöyle söyleyeyim, benim liderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne yönde karar alırsa, neyi münasip görürse biz her türlü görevi yaparız. Bu da çok uzun bir süre değil. Yakında ne olacağı belli olur.” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Binali Yıldırım ittifak hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve sürpriz çıkışların olduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım konu ile ilgili olarak seçim tarihinde ittifak yapmadıklarını Bahçeli’nin 26 Ağustos’u telaffuz ettiğini ancak kendileri için de en uygun tarihin, madem erken yapılacak 24 Haziran olması benimsendi ve o şekilde sürecin başladığını vurguladı. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA