Politika

Başbakan Yıldırım: Kimse Devlet Kurma Küstahlığında Bulunmasın

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ağrı mitinginde yaptığı açıklamalarda seçime yönelik ifadeler kullandı.

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları;

Selahattin Demirtaş, Kürt vatandaşları isyana çağırdı ama benim Ağrılı hemşerilerim, bu çağrıya hiç cevap vermedi. Bir tek Ağrılı kardeşim teröre, şiddete bulaşmadı.

Teröristlerin hevesini kursaklarında bıraktınız. Meydanlarda hiçbir zorbalığın bu milleti dize getiremeyeceğini gür bir sesle haykırdınız, ülkemize, geleceğimize sahip çıktınız.

Köylerimizin ilçelerimizin Kürtçe isimlerini serbest bıraktık. Kur’an-ı Kerim’in Kürtçe basımını yaptık. Üniversitedeki yasakları engelleri kaldırdık.

Başörtüsü zulmünü sona erdiren kim? Üniversiteye girişte kat sayı engelini kaldıran kim? Demokrasiden ve insan haklarından asla geriye dönüş yok. Bu ülke, bu vatan bizim.

Bazı emperyalistler, Kürtler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Suriye’de, Irak’ta Kürtlere devlet kuracaklarmış. Kürtler de Türkler de bin yıldır Anadolu’da yaşıyorlar.

Kimse Türklere, Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Ayrımcılığa son verdik. Bütün kardeşlerimize, vatandaşlarımıza devletin her türlü imkanından yararlanma fırsatı verdik.

Her vatandaşımızın isteğine talebine kulak verdik. Şimdi devlet Türkiye’nin her yerinde, her vatandaşın emrinde, hizmetinde.

Kalkınmamızı geciktirdiler, açlığa, yoksulluğa bölgeyi mahkum etmeye çalıştılar. Biz istiyoruz ki diğer cumhurbaşkanı adayları da açıkça terörle mücadeleden bahsetsinler.

Ediyorlar mı, niye etmiyorlar Bu ülke hepimizin, terör bu ülkenin başının belasıdır. Bu belayı, bu milletin başından defetmek de bizim boynumuzun borcudur.

Şimdi dışarıda nereye kaçarlarsa, nereye giderlerse enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandil’e giderlerse de Sincar’a giderlerse de Fizan’a giderlerse de gideceğiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz.

Allah bizi kardeş yaptı. Hainler kardeşliğimizi bozamayacak. Bu ülkenin her vatandaşı başımızın tacıdır. Kürt’üyle, Türk’üyle hepsi birinci sınıf vatandaşımızdır.

Bu ülkede hiç kimse etnik kökeni, inancı, dili, kültürü dolayısıyla ayrımcılık görmeyecek, haksızlığa uğramayacak. Bu bizim ilkemizdir, bu size AK Parti’nin sözüdür, Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür.

Oylarınızla önemli bir karar vereceksiniz. Aslında seçim, iki taraf arasında geçiyor. Bir tarafta ‘Türkiye’yi daha çok büyüteceğiz, refahı ve huzuru daim kılacağız’ diyenler; diğer tarafta da yıkım ekibi var.

Yapılanları yıkacağız, kapatacağız, yasaklayacağız, AK Parti’nin yaptığı işleri bozacağız.’ Bozamazsınız, Ağrı size müsaade eder mi? Bu yıkım ekibine güçlü bir cevap vermeye hazır mı Ağrı?

Zeytin Dalı Harekatı’yla, Fırat Kalkanı Harekatı’yla, şimdi de Münbiç’te Amerika’yla yaptığımız anlaşmalarla Fırat’ın batısından Akdeniz’e kadar 250 kilometrelik hudut boyunda terörü tamamen yok ettik.

Terör bizim için en önemli tehditlerden biriydi ama bugün değil.

Kamupersoneli.net I ANKARA