Politika

Başbakan'dan Flaş Açıklama! MHP'li Bakanlar Atanabilir

Başbakan Binali Yıldırım Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım “Başkanlık döneminde bakanlar dışarıdan atanırken MHP’ye yakın, MHP’li bakanlar atanabilir” dedi. 

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım iki başlılık sorunu üzerine de çeşitli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım “Bizim Cumhurbaşkanımızla aramız iyi. Ama yarın egosu güçlü iki isim olsa, bu iki başlılık sorun yaratır. Ülke yönetilemez hale gelir. Koca ülke iki başlılık nedeniyle kımıldayamaz hale gelir. Biz şimdi iki başlılığı ortadan kaldırıyoruz. Başkanlık benim projem. Üzerinde çok uzun süre sessiz ve derinden çalıştım. Sonra MHP ile diyaloğu kurduk. Bunu başarmak istiyorum” dedi.

MHP Lideri Çok Sorumlu Bir Devlet Adamı

MHP Lideri Bahçeli Devleti Düşünüyor Başbakan Yıldırım, Devlet Bey Devleti düşünüyor diyerek açıklamalarına devam etti. Başbakan, Ülkenin beka sorununu görüyor. Fiili durumun uzun sürmesini devlet için riskli buluyor. Devletin Cumhurbaşkanı’nın sürekli tartışma konusu yapılmasını istemiyor. Çok sorumlu bir devlet adamı ifadelerini kullandı. 

MHP’li Bakanlar Atanabilir

Başbakan Yıldırım kendisine yöneltilen MHP’nin itirazları gözetildi mi? Sorusu üzerine, evet gözetildi. Teklif karşılıklı 3-4 kez gitti geldi. Yargı ve Cumhurbaşkanlığı’nın yetkileri konusunda MHP’nin hassasiyetleri oldu. Bizlerde onları gözettik. Sonuçta bu konuda müzakere ile yol aldık. Elbette bu süreç MHP’ye de yarayacak. Oylar sağ cenahta konsolide olacak. Başkanlık döneminde bakanlar dışarıdan atanırken MHP’ye yakın, MHP’li bakanlar atanabilir. Sonuçta siyaset toplumun dengelerine göre yapılır dedi. 

Kamupersoneli.net | ANKARA