Politika

Başbakanlık'tan Son Başbakan Binali Yıldırım Klibi

Başbakan Yıldırım’ın Başbakanlık personeliyle vedalaşma programı kapsamında hazırlanan video sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Söz konusu video içerisinde Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde 20 Aralık 1955’te dünyaya gelen Yıldırım’ın Çankaya Köşkü’ne uzanan hayat hikayesi yer aldı.

Memleketi Kayı köyündeki Dumanlı Yaylası’nda doğa yürüyüşü yaptığı görüntülerin kullanıldığı klipte, Yıldırım’ın “tam bir Kayı Bey’i” olduğu vurgulandığı görüldü.

Ayrıca Yıldırım’ın küçük yaşlarda çalışmaya başladığına yer verilen video içerisinde. Başbakanlık yıllarında çocukluk hayallerini birer birer hayata geçirdiğine yer verildi.

Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığı çeşitli programların görüntü ve fotoğraflarının kullanıldığı klipte, ülkede bölünmüş yollar, tüneller, yüksek hızlı trenler ve mega projelerin hızla hayata geçirildiği dönemde, “karanlık bir elin, hain bir planı devreye soktuğu” aktarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Yıldırım’ın, ilk andan itibaren darbe girişimine karşı demokrasi ve millet iradesinin hakim kılınması için mücadele ettiğine vurgu yapıldı.

Başbakan Yıldırım’ın, “cumhurun başkanıyla ölümüne sözleştiğine” işaret edilen videoda, Yıldırım’ın, “alçakları vurun” talimatını tereddütsüz verdiği belirtildi.

“Yeniden milletle buluşmak için yola revan olan” Yıldırım’ın, torununun, darbe girişimine ilişkin sorusuna verdiği yanıtı içeren duygusal anların görüntüleri de klipte yer aldı.

Kamupersoneli.net I ANKARA