Politika

BBP'den Kriz Çıkartacak Çağrı: Alperenler Erdoğan’a Oy Vermez, Vermeyecek De

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile beraber Cumhur İttifakı’nda isim olarak yer almasa bile destek vereceğini duyurdan Büyük Birlik Partisi’nden seçim öncesinde kritik bir açıklama geldi.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur yaptığı açıklama ile şaşkına çevirdi.

Hakkı Öznur yaptığı açıklamadA; 24 Haziran seçimleri öncesi Erdoğan’a oy vermeyin çağrısında bulundu ve açıklamasında;

“Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisine bağlı, dik duruşunu sürdüren, adalet ve demokrasiden yana olan Alperenler AKP ve Erdoğan’a oy vermez, vermeyecek de” ifadelerini kullandı.

Söz konusu konuyla alakalı olarak açıklamasında; “Aziz dava arkadaşlarım” cümlesi ile başlayan Öznur, “Saray rejimine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

İşte Öznur’un açıklamalarından satır başları;

Adalet ve demokrasi düşmanı AKP/Saray rejimini savunan ve AKP/Saray rejiminin sözcüsü gibi açıklama yapan zihniyetin; hayatı boyunca demokrasiyi, adaleti, özgürlükleri savunmuş; askeri vesayete, vesayetçilere, militarizme, militer siyasete karşı çıkmış; darbelerle, diktalarla cuntalarla, diktatörlerle mücadele etmiş şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyaset çizgisiyle uzaktan yakından ilişkisi olamaz! Yazıcıoğlu çizgisi; hak, hukuk, adalet çizgisidir.

10 Ağustos 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP Genel Başkanı Erdoğan’a Alperenler, oy vermedi. 24 Haziran seçimlerinde de yine oy vermeyeceğiz.

Toplumu kutuplaştıran Erdoğan’a ve AKP’ye oy vermemek için yüzlerce haklı nedenimiz var. Alperenler vicdanlarının sesini dinleyecek ve parti devletine karşı oyunu adalet ve demokrasiden yana kullanacaktır.

Alperenler zulmedenlere, zulüm düzenini savunanlara oy vermez, destek vermez.

AKP/Saray rejimi Büyük Birlik camiasının muhalif çizgisini, duruşunu, net tavrını çok iyi bilmesine rağmen; Alperen Hareketi üzerinde oyun oynamaya devam ediyor.

Özellikle fitne ve fesat merkezlerinden biri olan Balgat’taki üstlerinde bir takım hesap adamları, çukurlar, ahlaksızlar üzerinden davamız ve hareketimiz üstünde yeni oyunlar hazırlamıştır.

Balgat/Çukurambar’daki özel ofislerde, lüks pastanelerin gizemli odalarında kirli ve karanlık görüşmeler, mebus pazarlıkları yapılmış listeler belirlenmiştir. Bunların ne yaptıklarını, ne dümenler çevirdiklerini, ne alçaklıklara imza attıklarını Ülkücü camia, çok iyi bilmektedir.

Siyasette her zaman açık, şeffaf ve ilkeli olacaksınız. Açığı ve diyet borcu olanlar, dik duruş ortaya koyamaz. İktidarla, güç odaklarıyla, çıkar çevreleriyle menfaat ilişkisine girenler; kirli ve karanlık ilişkileri olanlar çok kolay teslim alınırlar.

Hemen saf ve çizgi değiştirirler. Şehit liderimiz Yazıcıoğlu çizgisine ve kutsal davamıza sadakat şerefimizdir.

Kamupersoneli.net I ANKARA