Politika

Binali Yıldırım: Görevimi Devretmenin Gururunu Yaşıyorum

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 3. Olağanüstü Kongresinde konuşma yaptı.

Yıldırım, görevini devretmekten gurur duyduğunu söyledi ve çeşitli konularda açıklamalar yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

“Özlenen an geldi. Ne mutlu bizlere ki hep yanı başımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Meclis başkanları, başbakanlar, bakan arkadaşlar, çok değerli milletvekilleri arkadaşlarım, partimizin bel kemiği mahalle, belde temsilciler, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, siyasete zerafet ve değer katan kadın kollarımızın çok değerli mensupları, kongremize hoş geldiniz. Partimizin enerjisine enerji katan gençlik kollarımızın sevgili başkanları, teşkilatımızın mensupları sizler sayesinde AK Parti her daim genç kalacak dinamik olacak. Sizlere de hoş geldiniz diyorum.”

“AK PARTİ’DE KONGRE DEMEK…”

“Teşkilatlarımızın her kademesinde görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş kardeşlerimizi de rahmetle, minnetle anıyorum. Bizim kongremiz bayramdır ama bu sefer ayrı bir bayram, şölen yaşıyoruz. Bu salonda bugün yalnızca bir kongre yapmıyoruz. Aynı zamanda değişimin lideri ile milletin partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz. AK Parti’de kongre demek daha da güçlenmek demektir. Bu ülkeye, millete hizmet demektir.”

“BAŞBAKANLIK MAKAMINI KALDIRDIK”

“Terörü Türkiye gündeminden çıkarmakta kararlıyız. İşsizliği daha da azaltmak için daha çok yatırım, üretim, ticaret stratejimizi sürdüreceğiz. Bürokrasiyi azaltmak için gereken tedbirleri alacağız. Demokratik ve ekonomik reformlara hız kesmeden devam edeceğiz. İşte bunun ilk adımını attık, başbakanlık makamını kaldırdık. 16 Nisan halk oylaması ile milletimiz anayasa değişikliğini kabul etti. ‘Kazanan Türkiye’ dedi. Hem ‘Hayır’ diyen hem ‘Evet’ diyen vatandaşlarımız için adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Uyum yasalarını da süratle tamamlayacağız. Diğer partilerin de katkısını arayacağız.”

“BİZ BÖYLE BİR DAVA ADAMININ YOL ARKADAŞIYIZ”

Hiçbir dava adamı yoktur ki kendisine ‘muhtar bile olamaz’ denirken, ülkenin kaderini değiştirecek reformlara, projelere imza atsın. Biz böyle bir dava adamının yol arkadaşıyız. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyız. Gençler, AK Partililer ne diyor: Her şey Türkiye için. 

“MİLLETİN ADAMI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE YÜRÜMEYE VAR MISINIZ?”

“Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile yürümeye var mısınız? Türkiye 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyor. Hiçbir güç 2023, 2053 hedeflerimizin hayata geçirilmesine engel olamayacak. Sizin emeğinizle AK Parti bugünlere geldi. Her türlü övgüyü sizler, gençler, kadın kolları, ana kademede görev alan bütün arkadaşlarım, bu övgüyü ziyadesiyle hakediyor.”

Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere geçmiş cumhurbaşkanımıza, meclis başkanlarımıza, başbakanlarımıza, milletvekillerimize, kurucularıma, yol arkadaşlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik teşkilatımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Bu bir başlangıçtır demişti, ben de diyorum ki 3. Olağanüstü Kongremiz de bir besmeledir. AK Parti Genel Başkanlığı görevini sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a devretmenin gururunu yaşıyorum, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. 

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi öncesinde, salon dışındaki vatandaşlara şöyle seslenmişti:

“Hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz. Hoşgeldiniz sayın genel başkanım. Hoşgeldiniz sayın liderim. Hepinize sevgi, saygı muhabbetlerimi sunuyorum.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA