Politika

Biz Seçimle Gelenin Seçimle Gitmesini Savunuyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Heyet olarak cenaze töreninde Fidel Castro’nun doğduğu şehirde Santiago’da olacağız.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde CHP Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, İstanbul milletvekilleri Selina Doğan ve Oğuz Kaan Salıcı, Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile Diyarbakır’a gelen Ağbaba, bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Geçen yıl bugün Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin silahlı saldırıda yaşamını yitirdiğini anımsatan Ağbaba, “Tahir Elçi’yi katledenlerin arkasındaki gücün bulunmasını istiyoruz ki bir daha faili meçhuller yaşanmasın.” dedi.

Türkiye’nin Suriye politikasının yanlış olduğunu savunan Ağbaba, Irak, İran, Libya ve Avrupa ile de kavgalı hale gelindiğini bildirdi.

Ağbaba, 143 gazetecinin tutuklu olduğu, akademisyenlerin attığı imzadan dolayı mesleklerinden uzaklaştırıldığı, bir parti başkanının söylediklerinde dolayı cezaevine atıldığı dönemde anayasa tartışmasının yapılamayacağını iddia ederek, şöyle konuştu:

“Özgürlüğün olmadığı, herkesin susturulduğu bir dönemde anayasa değişikliği çalışması yapılamaz. Dünyada emperyalizmine, ABD’ye ve onun işbirlikçilerine meydan okuyan ve hiçbir zaman teslim olmayan efsane lider Küba’nın efsane devlet Başkanı Fidel Castro’yu da anıyoruz. Kendi imkanlarımızla Küba’ya gitmeyi planlıyoruz. Cenaze töreninde heyet olarak Fidel Castro’nun doğduğu şehirde Santiago’da olacağız.”

– “Suç işlemişse belediye başkanı görevden alınabilir”

Bir gazetecinin bölgedeki bazı belediyelere İçişleri Bakanlığı’nca Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) görevlendirilme yapılmasına ilişkin sorusu üzerine Ağbaba, şunları kaydetti:

“Biz seçim ile gelenin seçim ile gitmesini savunuyoruz. Eğer bir belediye başkanı ve seçilmiş siyasetçi suç işlemişse onun da yargılanması savunuyoruz. Suç varsa belediye başkanı cezalandırılır, suç işlemişse belediye başkanı görevden alınabilir. İçişleri Bakanlığının böyle bir yetkisi vardır.” 

Kamupersoneli.net – AA