Politika

Çevre Bakanı Özhaseki MHP ile Hükümet Kurulacak Senaryolarına Cevap Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katılım gösterdiği televizyon kanalında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile kurulacağı iddia edilen hükümet senaryolarına cevap verdi.

Anayasa değişikliğiyle alakalı olarak sistemin kökten değişeceğini ifade eden Bakan Özhaseki, “Mesele bir rejim meselesi değil, bunu herkes biliyor. İlk dört madedeye dokunulmuyor” dedi.

Yönetim sisteminde iki başlılık düzeninden kurtulmak gerektiğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, “Zamanında Kenan Evren kendisini cumhurbaşkanı seçerken bir sürü yetki almış, sorumsuz hale gelmiş” dedi.

Geçmişte rahmetli Turgut Özal’ın ve rahmetli Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde kendi partilerinin başlarında bulunan kişilerle de sorunların yaşandığına dikkat çeken Bakan Özhaseki, ortalama 1 buçuk yılda bir hükümetin değişebileceğini ve başkanlık sistemi ile yönetilen ABD’nin 45’inci başkanının seçildiğini belirtti.

BU DİKTATÖRLÜK MÜ OLUYOR?

Öngörülen sistemle alakalı olarak bir diktatörlüğe gidileceği yönünde bulunan eleştirilere de yanıt veren Bakan Özhaseki, “Recep Tayyip Erdoğan diktatör olmak istese şu anki durumunu bozmaz. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan bu partinin doğal lideri. İstediklerini yapmak konusunda yol gösterebiliyor mu, gösterebiliyor. Yargılanma ihtimali var mı, yok. Bir tek vatana ihanet suçundan, o da zaten işlemeyeceğine göre… Yaptığı hiçbir icraattan sorumlu değil. Yeni sistemde attığı her imzadan sorumlu olacak. Yani karşısına yüzlerce dava çıkabilecek. Hiçbir şeyden hesap vermeyeceği bir pozisyondan çıkıyor ve hesap verebileceği bir sisteme geçiyor. Bu diktatörlük mü oluyor” ifadelerinde bulundu.

MHP İLE KONUŞULMADI

Milliyetçi Hareket Partisiyle “milli mutabakat hükümeti” kurulacağı iddialarının sorulması üzerine de “Şu ana kadar katıldığım hiçbir resmi – gayri resmi toplantıda böyle bir şey duymadım. Onun dışında özel sohbetlerde böyle bir senaryo duymadım. Ankara’da böyle bir senaryo bir yerlerden üfürülüyor sonra ciddi ciddi konuşuluyor. Şu ana kadar benim bildiğim öyle bir senaryo konuşulmadı” dedi

Kamupersoneli.net | ANKARA