Politika

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan İstifa Etti

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan ve il yönetim kurulu üyeleri dün akşam saatlerinde partilerinin il başkanlığı binasında bir araya geldi ve toplantının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

İSTİFA ETTİLER

Savaş Erdoğan yaptığı açıklamalarında istifa ettiklerini belirtti.

Savaş Erdoğan söz konusu yazılı açıklamasında genel seçimlerden sonra aday belirleme sürecinde ve yönteminde örgütlerin görüşlerinin dikkate alınmaması, seçim sürecinin genel merkez yöneticileri tarafından doğru yönetilmemesi nedeniyle örgütün yapısının bozulduğunu belirtti.

Ayrıca Savaş Erdoğan “Olağanüstü kurultayla partimizin bir an önce yenilenmeye, yeni ve sağlıklı bir örgütlenme modeline ihtiyaç olduğu yönündeki düşüncemizle Türkiye genelinde ilk açıklamayı yaparak ‘Çoban ateşi’ yakmak istemiştik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ancak imza toplanması süreci ve sonrası yaşananlar ve genel merkezimizin takındığı tutum, partimizi yıpratmaktan öteye gitmemiştir. Ortaya çıkan tablo ne bizleri, ne üyelerimizi, ne de bu partiye gönül veren yoldaşlarımızı memnun etmemiştir.” dedi ve genel merkezin çağrısıyla demokrasi gereği diğer cumhurbaşkanı adaylarının bile seçime katılabilmeleri için imza verdiklerini genel merkez tarafından olağanüstü kurultayı toplamamak adına 5- 10 imzanın bahane edildiğini gördüklerini belirtti.

“BU BİR KAÇIŞ DEĞİL”

Savaş Erdoğan açıklamalarının devamında bu istifanın bir kaçış olmadığını partinin yerel seçimlere genel merkezle uyum içinde çalışacak yeni bir ekiple katılması partinin zarar görmemesi için olduğunu vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA