Politika

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan TTB Üyelerine Yönelik Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren açıklamalarda bulundu. CHP Başkanı Kılıçdaroğlu; gündemle alakalı olarak Türkiye Tabipler Birliği (TTB) üyelerinin gözaltına alınmasıyla alakalı olarak değerlendirmeler yaptı.

TTB ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye’nin gündemi o kadar hızlı değişmeye başladı ki; emin olum yarın sabah neler olacağını kimse tahmin edemiyor. Başka bir ülkede bu olmuyor. Bir endişe, bir yılgınlık, bir karabulut, toplumun üzerine konmak istiyor. Bu sabah da bir baktık. Türkiye Tabipler Birliği Merkez konseyine polis baskın yapmış. Gözaltına almalar, mahkemeye götürmeler, yazı yazarsan gelir. Bu insanlar bir yere kaçacak değil. Sanırsınız bildiri iktidar partisini en ağır şekilde eleştiren bildiri. Okuyorum, biz hekimler uyarıyoruz, savaş doğada ve insanda tahribat yapan, insan eliyle yaratılan halk sağlığı sorunudur. Doğru. Hangi savaşta doğada ve insanda tahribar yapmadı. Her savaş insanı dramı beraberinde getiriyor. Gözümün önünde net olarak 3.5 milyon suriyeli mülteci var. Türkiye’de 30 milyar dolar harcadıkları belirtiliyor. 3 milyar dolar bile harcamadılar. Suriyeli çocukların nasıl dilendiklerini çok iyi biliyoruz. Bu dramı yaratan savaş değil mi?

UMARIM HÜKÜMET BUNLARDAN DERS ÇIKARMIŞ OLUR

Niye almıyorsunuz? Yaşatmaya ant içmiş mesleğin mensupları yaşamı savunmamın birincil görevi olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Dorğu. Aklı başında hangi insan, hangi hayatı savunmaz Bunlarda bunu söylüyorlar. Savaşla baş etmenin yolu özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak. Bunu devamlı olarak sürdürmek. Özgürlükten ve barışçıl olması istenilen dünyadan kim rahatsız olabilir. Savaşa hayır barış hemen şimdi demişler. Sen misin bunu diyen. Gözaltına aldılar. Bu tür davranışlar sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin operasyonuna gölge düşürür. Bir yerde hata yapıyoruz, bu hatayı kimse görmesin diye neden yapıyorsunuz bunu? Umarım hükümet bunlardan ders çıkarmış olur.

Kamupersoneli.net I ANKARA