Politika

CHP'de Flaş Gelişme! CHP Elazığ Milletvekili Erol'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na İstifa Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 41 yıl sonra Elazığ’dan milletvekili çıkardığı Gürsel Erol, seçimlerden sonra çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

CHP Elazığ Milletvekili olan Gürsel Erol yapmış olduğu açıklamalarında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi. İşte konuya dair yapılan açıklamalar;

CHP’NİN YENİ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL’DAN YÖNETİME İSTİFA TALEBİ

24 Haziran genel milletvekili seçim sonuçları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi 41 yıl sonra Elazığ’dan milletvekili çıkarma başarısı yakaladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan bu başarı karşısında ise beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sözcü’de yer alan habere göre; CHP’nin Elazığ’dan seçilen yeni milletvekili Gürsel Erol dikkat çeken bazı açıklamalarda bulundu. Gürsel Erol 24 Haziran seçim sonuçlarının partileri açısından tekelleşen bir siyasetin ve yalnızca kendilerini seçmekten başka ülke yönetimi iddiası taşımayan bir anlayışın sonucu olduğunu ifade etti. Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dair de bazı açıklamalarda bulunan Gürsel Erol şu ifadeleri kullandı. 

“Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum. Bu çağrımı genel merkez tarafından belirlenen, garanti seçim bölgesinden gelen bir milletvekili olarak değil, Tunceli ve Elazığ’da seçim kazanmış partinin ilkeleri ve etik değerleriyle siyaset yapan bir milletvekili olarak yapıyorum. Partimizin koltuk adamlarına değil, ülkenin yönetimi ile ilgili iddia taşıyan dava adamlarına ihtiyacı vardır”

Kamupersoneli.net – ANKARA