Politika

CHP'de Kurultay İçin Toplanan İmza Sayısı Belli Oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde muhalif isimlerin olağanüstü kurultay toplanması kapsamında toplamış oldukları imza sayısı belli oldu.

İmzaların genel merkeze teslim edilmesiyle 630 imzanın içerisinde 8 fotokopinin bulunduğu ancak bunların resmi olarak geçerliliğinin olmadığı, bu nedenle resmi imza sayısının 622 olarak hesaplandığı kaydedildi…

Bununla alakalı olarak CHP PM üyesi Gaye Usluer açıklamalarda bulundu.

Usluer yaptığı açıklamalarda ise;

“16 Temmuz 2018 tarihinde TBMM’de yine delegelerimizi temsilen, temsili bir heyet olarak olağanüstü kurultay talebimizi açıklamıştık.

Bugün yine delegelerimizi temsilen, bir il başkanımız, bir yüksek disiplin kurulu üyemiz, iki vekil arkadaşımız ve bir PM üyesi olarak temsili heyet olarak imzaları teslim etmeden bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük.

Bir düğüm var. Ve biz diyoruz ki bu düğümü, bir düğüne çevirelim. Biz diyoruz ki, CHP’nin kurultayları aynı zamanda CHP’nin düğünleridir. Önümüzde yerel seçimler var.

Ve 24 Haziran 2018 tarihinde genel seçimlerde almış olduğumuz yüzde 22,6’lık bir sonucumuz var. Biz diyoruz ki yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir.

16 Temmuz’daki basın açıklamamızda da söylemiştik. İsteğimiz şudur, CHP’nin siyasal ideolojik tutarlılık göstermesidir. İsteğimiz bir kadro hareketinin CHP’de başlamasıdır.” dedi.

Ayrıntılar geliyor..

Kamupersoneli.net I ANKARA