Politika

CHP'de Muhaliflerden Kurultay Hakkında Sert Açıklama

CHP’de kurultay çağrı grubu üyelerinden Yaşar Tüzün kurultay tartışmaları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Yaşar Tüzün’ün açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

YAŞAR TÜZÜN’ÜN AÇIKLAMALARI

Yaşar Tüzün söz konusu açıklamalarında kurultay yapılması yönünde 630 kişinin bizzat notere giderek iradesini beyan ettiğini dolayısıyla eğer hemen yerel seçim öncesi MYK değişiyorsa Kurultayın da yapılabileceğini ifade etti.

Ayrıca Yaşar Tüzün bir delegenin neden notere gittiğinin sebebi olarak irade beyanında bulunması olduğunu olağanüstü kurultay çağrısına imza atmak için gittiğini vurguladı. Ayrıca Yaşar Tüzün açıklamalarının devamında seçilen delegeleri doğal delegeleri çıkardıklarında 1030 seçilmiş delege olduğunu ifade etti. 

Bu konu hakkında Yaşar Tüzün “630 tanesi bizzat notere gidip bu beyannameyi imzalamışsa geriye 400 kişi kalmıştır. Bu ne demektir? CHP’nin örgütü, CHP’nin tabanı, CHP’nin seçilmiş kurultay delegesinin yüzde 60’ı değişim istemektedir ve kurultay istemektedir.” dedi.

630 irade beyanını kamuoyu ile paylaşmadan, bu çağrı grubundan temsilcilerin çağrılarak onların nezaretinde açıklanmasını beklediklerini ifade eden Yaşar Tüzün açıklamalarının devamında kaç kişinin imzasını geri çektiğini görmek istediklerini belirtti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA