Politika

CHP'den Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) Yönelik Kanun Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu. 

Söz konusu kanun teklifi Emeklilikte Yaşa Takılanların emekli edilmesine ve emekli yaşında düzenleme yapılmasını öngörüyor. 

CHP’DEN EYT’YE YÖNELİK KANUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifinde yaş şartı nedeniyle çok sayıda vatandaşın emekli olmadığı vurgulanarak bu kişilerin sorunlarının çözümü için yoğun talepte bulundukları ifade edildi. Kanun teklifinde prim günü dolan vatandaşların emekli edilmesinin işsizlik sorununa çözüm sağlayacağı da belirtilerek bu konunun araştırılması talebinde bulunuldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Tarafından Verilen Kanun Tasarısı

”Emeklilik için prim gününü doldurduğu halde, emeklilik yaşı nedeniyle mağdur olan milyonlarca kişi bulunuyor. Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca kişi, kendi mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesi için yetkililere yoğun talepte bulunuyorlar. Prim günü dolanın yaşa takılmadan emekli olması genç işsizliği önlemek açısından da oldukça önemlidir. Bu konunun derinlemesine araştırılmasının, çözüm üretmen, mağduriyetlerin giderilmesi ve genç işsizliğin önlenmesi açısından yarar sağlayacağı kanaatindeyiz. ”

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. askerlik borcu olanlar da erken emeklilikten yararlanmalıdır

  2. Çok dogru helal olsun gün dolduran emekli olmalı yoksa cok haksızlık olur

  3. Emeklilikte Yaşa Yakılanlara Çözüm Bulamıyana Oy Yok .O kadar

  4. Yasa takilanlara niye sıkıntı yapıyorlar 24 haziranda da bu yasa takılıp erken emekliligi bekleyenlerde sikinti yapabilir.

  5. Ak partiye oy attım ama bunu kabul etmezler se ARTIK ODA YOK