Politika

CHP'den Kurultay İçin İmza Süresi Sona Erdi, İlk Açıklama Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, parti içi muhalefet 24 Haziran seçimlerinin ardından kurultay talep etmiş ancak bu yanıt parti yönetimi tarafından kabul edilmemişti. 

Kurultay talebinin reddedilmesinin ardından ise bu sefer olağanüstü kurultay için çalışmalar başlatılmıştı. Bu kapsamda iki haftadır devam eden imza çalışmaları tüzük gereği sona erdi. İşte detaylar;

CHP2DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

16 Temmuz tarihinden itibaren devam eden Olağanüstü Kurultay çalışmaları CHP tüzüğüne göre 30 Temmuz’da sona erdi. Eğer 1250 delegenin yarısından fazlası bu çalışmalara destek vermişse CHP Olağanüstü Kurultay’a gidecek ve yeniden genel başkan belirlenmesi için çalışmalar yürütülecek. Bu kapsamda ise imza sayısının en az 625 olması gerekiyor. Parti içi muhalefetin tüzük gereği imzaları bir hafta içinde CHP Genel Merkezine teslim etmesi gerekiyor. 

CHP PM Üyesi Gaye Usluer’den İlk Açıklama

İmza verme sürecinin sona ermesinin ardından ise parti içi muhalefetin yanında yer alan CHP PM Üyesi Gaye Usluer bir açıklamada bulundu. Gaye Usluer yapmış olduğu açıklamasında imzaların perşembe günü genel merkeze teslim edileceğini bildirdi. CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’de konuya dair bir açıklamada bulunarak, “Bugün saat 17.30’da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter Tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek Perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA