Politika

CHP'den Rahip Brunson İddiası! 12 Ekim'de Tahliye Edilebilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. 

Ekonomi ve ABD ile yaşanan gerilimlere dair değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşan Muharrem Erkek, rahip Brunson davası hakkında çok konuşulacak bazı iddialarda bulundu. 

SERMAYE TÜRKİYE’DEN KAÇIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek düzenlediği basın toplantısında, Rahip Brunson konusunda hükümete eleştirilerde bulundu. Bu olayın sermayenin Türkiye’den kaçmasına neden olduğunu öne süren Muharrem Erkek, güven ortamının olmadığını söyledi. Bu konuda yurt dışında ki bazı olaylar hakkında örnekler veren CHP Milletvekili Erkek şu ifadeleri kullandı. 

“Rahip Brunson olayı tam bir trajedidir. Hukuk olmadığı için Türkiye artık güvenli bir liman değil. Çok ciddi sermaye çıkışı var Türkiye’den ve artık sermaye gelmiyor. Biz yatırım yapan, istihdam üreten, yüksek teknolojiyle katma değer üreten sermaye istiyoruz, ama artık gelmiyor. Çünkü güvenli bir liman değil, hukuk yok. Merkel istediği için bazı Alman vatandaşlar apar topar tahliye ediliyor. Bunlar ne için tutuklandı, tutuklamalar haksız mıydı ? Haksız değilse neden yargı talimat ile hareket ediyor ? Macron istediği için Fransız vatandaşlar tahliye ediliyor. Haklı olarak bunları gören Trump da kendi vatandaşlarının tahliye edilmesini istiyor.” 

RAHİP BRUNSON 12 EKİM’DE TAHLİYE EDİLEBİLİR

Çanakkale CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında rahip Brunson davası ile ilgili olarak çok konuşulacak bazı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek gerçekleştirilecek son duruşmada Brunson’un tahliye edilebileceğini söyledi. 

”Böyle bir tablo maalesef çok acı. Biz her zaman söylüyoruz. Anayasa’da yargıç güvencesi olmadığı sürece, kuvvetler ayrılığı olmadığı sürece ve yargı bu şekilde siyasallaştığı sürece Türkiye hiçbir sorununu çözemez. Her şey adaletle mümkündür. Adaletin olmadığı yerde huzur da olmaz. Ekonomik kalkınma da olmaz. Yanılmıyorsam Ekim ayında duruşması, 12 Ekim diye biliyorum. 12 Ekim’de evet, tahliye edilebilir. Yargının içerisinde yalnızca hukuka bağlı, hukuka ve vicdanına göre karar veren bir sürü onurlu, cesur yargıç, savcı da var. Ama onlarda yargının üzerindeki ağır baskılar sonucunda maalesef fazla bir şey yapamıyorlar”

Kamupersoneli.net – ANKARA