Politika

CHP, Fetullah Gülen'in İade Dosyalarını İncelemek İçin Adalet Bakanlığına Başvuru Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Grup Başkanvekili Özgür Özel, 25 Mayıs Cuma günü Adalet Bakanlığına resmi yazıyla başvuru yaparak; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi için yapılan başvuru sürecine yönelik belgelerin incelenmesini talep ettiklerini kamuoyu ile paylaştı.

Özel bu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamasında ise;

“Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de bir televizyon programında, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını ifade ederek, iddiasını yaptığı bazı temaslara dayandırarak dile getirmiştir.

Bu ifadelerin ardından başlayan polemik çerçevesinde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi ve güvendiği hukukçuları Adalet Bakanlığına iade belgelerini incelemeye davet etmişti.

Bu davet doğrultusunda, Adalet Bakanlığına 25 Mayıs Cuma günü resmi yazıyla başvurarak, Fetullah Gülen’in iadesi için yapılan başvuru sürecine yönelik belgelerin incelenmesini talep ettik.

Başvurumuzda, 4 kişiden oluşan heyetimizin, 29 Mayıs Salı ya da 30 Mayıs Çarşamba günü Adalet Bakanlığında incelemeleri yapabileceğini ifade ettik” dedi.

Ayrıca;

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, hükümetin FETÖ elebaşı Gülen’i usulüne uygun istemediğini iddia etmiş, hükümetten konu ile ilgili sert mesajlar yayımlanmıştı.

Kamupersoneli.net I ANKARA