Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: İktidara Gelirsek Bir Yıl İçinde 180 Bin Öğretmen Ataması Yapacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adıyaman Milletvekili Adayları ile bir araya geldi. Gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Bülent Tezcan seçim vaatlerine yönelik kısa bilgiler verdi. 

OHAL’İ KALDIRACAĞIZ

Bülent Tezcan konuşmasında seçilmeleri durumunda ilk icraatlardan birisinin OHAL’i kaldırmak olduğunu söyledi. Kanun hükmünde kararnameler ile savunma hakkı bile alınmadan binlerce insanın kapının önüne konulduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan konuya dair şu açıklamalarda bulundu. “Hala onların derdini anlatabileceği bir kapı ve mecra yok. Olağanüstü hal düzeniyle milyona yakın mağdur yarattılar. İktidara geldiğimizde, 48 saat geçmeden yapacağımız ilk iş, olağanüstü hali kaldıracağız. Olağanüstü halin mağdur ettiği kim varsa mağduriyetlerini ortadan kaldıracağız.”

BİR YIL İÇİNDE 180 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adıyaman’da yapmış olduğu konuşmasında ayrıca öğretmen ve taşeron konusuna değindi. Bülent Tezcan açıklamalarında, seçilmeleri halinde 6 ay içerisinde 500 bin taşeron işçiye kadro vereceklerini söyledi. Öğretmen alımlarına dair de açıklamalarda bulunan Tezcan bir yıl içerisinde 180 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını söyledi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA