Politika

CHP Genel Başkanlığı İçin Ümit Kocasakal Adaylığını Açıkladı

3 – 4 Şubat tarihinde CHP Genel Başkanlık için 36. olağan kurultayı gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan kurultay için İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Ümit Kocasakal’ın adı geçiyordu. Kulislerde Ümit Kocasakal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına Genel Başkan adayı olarak çıkacağı tartışılıyordu.

CHP bünyesinde Genel Başkanlık tartışmaları bugün netlik kazandı. Ümit Kocasakal Taksim’deki bir otelde basın toplantısı düzenledi ve CHP genel Başkanlığına adaylığını resmen açıkladı. Kocasakal sözlerine basın toplantısı için gelenlere teşekkür ederek başladı ve açıklamalarının devamında oy vermeye tıpış tıpış değil koşa koşa gideceklerini kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP ve bundan sonra da bu sloganı kullanacağını ifade etti.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÜMİT KOCASAKAL

Ümit Kocasakal açıklamalarının devamında “Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in bir askeri olarak yapıyorum” ifadelerini kullandı ve CHP Genel Başkanlığı için resmi açıklamasını yaptı. Ümit Kocasakal açıklamalarının devamında sloganını da ifade etti ve “Bundan sonra da bu sloganı kullanacağım; Kurtuluş kuruluştadır.” ifadelerine yer verdi. 

“KURTULUŞ KURULUŞTADIR”

Ümit Kocasakal basın toplantısındaki açıklamalarında “Kocasakal basın toplantısında şunları kaydetti; “Öncelikle yurdun dört bir yanından buraya gelen gönül dostlarına, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ediyorum. Beni bilirsiniz, ben çok kağıttan bir şey okumayı sevmem ama bu önemli bir açıklama. Daha iyi aktarılması için görüşlerimi aktaracağım, özellikle basınımızın hoşgörüsüne sığınıyorum. Bu anlamda açıklamalarıma girmek istiyorum; Çıkış noktam şu; oy vermeye tıpış tıpış değil koşa koşa ve heyecanla gidilecek. Özüne, kimliğine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP. Bundan sonra da bu sloganı kullanacağım; Kurtuluş kuruluştadır.

“YEGANE ÇIKIŞ BUDUR”

Yeni Türkiye adı altında ülkenin kurumları çökertilmekle, devletin genetiğiyle oynanmakta, devlet çökertilmektedir. Gelinen noktada bu siyasi anlayış Türkiye Cumhuriyeti için beka sorunu haline gelmiştir. Ben her şeyimi Atatürk’e ve Cumhuriyet’e borçluyum. Bu açıklamayı yaşananlar sebebiyle mutsuz, umutsuz milyonlarca vatansever yurttaşlarımız adına yapıyorum. Bu bir vicdan haykırışı ve isyanıdır. Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in askeri olarak yapıyorum. Birileri Mustafa Kemal’in askeri olmayı anlamıyor. Bu bir simgedir, bu onun izinde olmak, ilkelerini benimsemektir. Bu askerlik üniformasız, gönüllü bir askerliktir ve ömür boyudur. Atatürk’ün askeri olmak şeref ve onurdur. Başkalarının askerliğini yapmaktan rahatsızlık duymayanların bunu anlaması beklenemez. Türkiye kurucu değerlerden uzaklaştığı için bu sıkıntılara düşülmüştür. Bu sadece son 15 yılın sorunu değildir. Türkiye’nin tek çıkış yolu Atatürk’e geri dönmektir. Türkiye’yi tam bağımsızlığa geri döndürecek yegane çıkış yolu budur.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA