Politika

CHP Grup Başkanvekili Altay'dan Seçim Açıklaması 'Güzel Olacak'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay seçimlerin 24 Haziran tarihinde yapılacağının açıklanmasının ardından alınan kararı değerlendirdi. 

Seçim için belirlenen tarih ile ilgili olarak olumlu açıklamalarda bulunan Engin Altay seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybedeceğini iddia etti. 

AK PARTİ GÜÇ KAYBEDİYOR

TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında seçimlerin erken alınmasında AK Parti’de yaşanan güç kaybı olduğunu öne süren CHP Milletvekili Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut gücünü koruyarak seçimlere katılmak istediğini söyledi.

”AK Parti özellikle Erdoğan, toplumun nezdinde sürekli güç, destek kaybediyor. Bir inişte. İnişi devam ederken, mevcut gücünü koruyarak muhafaza ederek, sandıktan çıkabilmeyi umut ediyor”

CHP SEÇİMLERİ KAZANACAK AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuşmasında 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin iyi bir sonuç alacağını söyleyerek Türkiye bir yükten kurtulacak dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 ay önce erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söylediğini aktaran CHP Grup Başkanvekili Altay konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Hep birlikte yaşayarak, göreceğiz ki 24 Haziran’da Türkiye sırtındaki bu ağır yükü atacak ve yeniden demokrasi kazanacak. Genel başkanımız 4- 5 ay önce seçimin kaçınılmaz olduğunu söylemişti. 24 Haziran Ramazan Bayramı’nın peşine geliyor sanıyorum. Güzel olacak. Bu mübarek aydan sonra bir mübarek iş daha yapacağız. Toplumu bir beladan kurtaracağız”

Kamupersoneli.net – ANKARA