Politika

CHP'li belediyeler 11 bin 718 kişiyi işten çıkardı iddiası

Kadir Has Kongre Merkezi’nde AK Parti Kayseri İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yerel seçimlerden sonra binlerce kişinin işten çıkarıldığını dile getirdi.

ÖZHASEKİ’DEN CHP’Lİ BELEDİYELER HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Ayrıca Özhaseki, “CHP’li belediyeleri üç ana noktada toplayabiliriz. CHP belediyeciliği demek çöp demek, çukur demek ve çamur demek. Hizmette gözleri olmaz onların.” ifadelerini kullandı.

Belediyelerde yolsuzluk deyince CHP belediyeciliğinin akla geldiğini söyleyen Özhaseki, bunun en büyük örneğinin İstanbul’daki İSKİ skandalı olduğunu açıkladı.

CHP’Lİ BELEDİYELER BİNLERCE KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDI

Ayrıca Özhaseki, “Ne yazık ki seçim öncesinde verdikleri sözleri tamamen unutarak başka bir mecrada sürünüp duruyorlar. Dün Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı aradım. 31 Mart seçimlerinden sonra bugüne kadar işine son verilen işçilerin sayısını sordum. CHP’li belediyeler, 31 Mart’tan sonra 11 bin 718 kişiyi sadece dünya görüşlerinden dolayı işten çıkardı. 25 binden fazla kardeşimizin sendikasını zorla değiştirdiler. Bunlar 15-20 yıllık işçiler. Hakkında ‘işe gelmiyor, işini yapmıyor’ diye rapor yok. Seçim öncesinde İstanbul ve Ankara belediye başkanları seçim mitinglerinde ‘İşçilerin işine son vermeyeceğiz, işçinin ekmeğiyle oynayan namussuzdur, şerefsizdir’ diye nutuklar atıyorlardı. Ne oldu? Ne çabuk yuttunuz bu lafları? Niye atıyorsunuz insanları işinden?” dedi.