Politika

CHP'li İl Başkanlarının Şehit Cenazelerine Alınmaması Hakkında AK Parti'den Değerlendirme

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında bir gazeteci tarafından Mahir Ünal’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı doğrultusunda CHP’li İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokol olarak kabul edilmeyeceği hakkında bir soru soruldu. 

Gazeteci sorusunda “Süleyman Soylu’nun açıklamaları oldu. CHP’lilerin şehit cenazelerinde yer almamasıyla ilgili. AK Parti olarak bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.

bunun üzerine AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal bir açıklama yaptı. 

MAHİR ÜNAL’IN AÇIKLAMASI

Mahir Ünal söz konusu açıklamalarında seçimden sonra bir olay olduğunu Ağrı’da bir bakkalın PKK tarafından AK Parti’ye oy verdiği için infaz edilerek elektrik direğine asıldığını hatırlattı. Ayrıca Mahir Ünal Sakarya’da bir köpeğe eziyet edildiği için Türkiye’yi ayağa kaldırdıklarını belirterek şöyle konuştu:

“PKK’nın bölgeye gözdağı vermek adına Ağrı’da işlediği bu vahşi cinayete bana söyler misiniz, siyasi tercihinden dolayı katledilmesine dönük HDP’den ve CHP’den bir tepki geldi mi? Bu katliamın kim tarafından işlendiği biliniyor. O kardeşimizin yanına bırakılan notta da açıkça bir şekilde yazılıyor.

HDP’nin neler yaptığını, terör seviciliği hangi noktaya getirdiğini biliyoruz. Ama bunun yanına CHP’nin de eklemlenmesini açıkçası kabul edemiyoruz. CHP’nin tavrını, bu tutumunu CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da kabul etmiyorlar.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA