Politika

CHP'li Mehmet Gökdağ'dan Üniversite Öğrencilerinin Borçları Silinsin Talebi

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ yüz binlerce mezunun iş sorunlarıyla karşılaştığı ve aldıkları kredileri geri ödemede zorlandıklarını ayrıca borç batağına düştüklerini ifade ederek krediler karşılıksız olmalıdır talebinde bulunu ve kredi borçları silinsin kampanyasını başlatmış oldu.

Söz konusu Gökdağ; teklifin gerekçesi içerisinde; “Her yıl üniversitelerimizin yüz binlerce öğrencimize Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen katkı ve öğrenim kredisi borçlarıyla mezun olmaktalar. Öğrenciler bu borçları mezun oldukları tarihten 2 yıl sonra geri ödemeye başlıyorlar. Ancak kredileri erteleme imkanları yok ve yüzde 1.40 oranında gecikme zammı uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Gökdağ açıklamasındaTürkiye’deki 3 milyonu aşan işsizin 947 binin üniversite mezunu olduğunu ifade ederek; “Genç mezunların iş bulma sıkıntısına bir de devlet olan kredi borçlarının yük olmamasını belirterek bu krediler karşılıksız olabilmelidir” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Bence de silinmeli çünkü zaten çoğu bölümde iş bulma olanağı nerdeyse sıfır bi de üstüne kredi borcu. Bi de en az üç çocukmuş. He gülüm he …

  2. Buzamana kadar odemis olanlarida geri versinler ozaman bizde o borclari odemek icin zorluk cektik bunu niye goz ardi ediyolar yapcaklarsa adam gibi yapsinlar islerini ne eksik ne fazla