Politika

CHP'li Muhaliflerden İmza Açıklaması '630 İmza Bir Şekilde 600'ün Altına Düşürüldü'

CHP’de kurultay için gerçekleştirilen kampanyada salt çoğunluğun oyu alınamadığı için sonuç çıkmamıştı. Ancak kurultay çalışmaları düzenleyen CHP’li muhalifler bu konuda parti yönetimine eleştirilerde bulunuyorlar. 

CHP’li muhalifler bu konuda olağanüstü kurultay talep eden delegelerle, bundan sonraki süreçte izleyecekleri yol haritalarını belirlemek üzere bir toplantı gerçekleştirilen ve toplantı sonrası CHP PM Üyesi Gaye Usluer kurultay konusu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP’Lİ MUHALİFLERDEN İMZA AÇIKLAMASI

CHP PM Üyesi Gaye Usluer toplantıya dair açıklamalarında toplantıya her şehirden en az bir kişi olmak üzere toplam 400 kişi katıldığını söyledi. Toplantı kapsamda CHP’nin seçim sonrası yapmadığı değerlendirmelerin bu toplantıda yapıldığını ifade eden Gaye Usluer kurultay çalışmalarının sonuçlarına ilişkin de CHP Parti Yönetimine eleştirilerde bulundu. 

Gaye Usluer kurultay konusunda yapmış olduğu konuşmasında, “630 delegenin imzası bir şekilde 600’ün altına düşürüldü. Delegelerimizin söylemlerinden görüyoruz ki hala imza veren 630 delegemiz imzalarının arkasındalar. Delegelerimiz, 630 imzanın gereğinin yerine getirilmesini istiyorlar.” açıklamasında bulundu. 

KURULTAYDA ISRARCI OLANLAR DİSİPLİNE SEV EDİLECEK Mİ?

Bazı basın organlarında Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay talebinde bulunanların ısrarcı olmaları halinde CHP Disiplin Kuruluna sevk edileceği iddia edilmişti. Söz konusu iddialara ise CHP PM Usluer, “Öyle bir açıklaması olmadı Sayın Genel Başkanımızın. Medya tarafından farklı şekilde yorumlandı. Olağanüstü kurultay talebi tüzüğün bize verdiği bir haktır. O hakkı tüzüğün öngördüğü biçimde kullandık. Buradan bir disiplin süreci çıkmaz.” dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA