Politika

CHP'li Vekil Demirtaş'tan 'Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Reis'e Oy Verebilirsiniz' İfadesine Açıklama

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında esnafla bir araya geldi. Burada esnaflarla sohbet eden Ünal Demirtaş seçimler hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. 

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE REİS’E OY VEREBİLİRSİNİZ’

CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş bir diğer CHP milletvekili adayı Merve Kır’la birlikte Ereğli’de seçim çalışmalarına katıldı. Burada esnafla ve halkla bir araya gelen Demirtaş bir esnafa “Cumhurbaşkanlığında Reis’e oy verebilirsiniz. Bir sorun yok. Kızmayız, darılmayız. Ama milletvekilliğinde kendimize oy istiyoruz. İkiye bölelim bu kez oylarımızı. Ereğlimizden çıkanı destekleyelim” ifadelerini kullandı. Görüntülerin sosyal medya da hızla yayılmasının ardından Demirtaş konuya dair açıklamalarda bulundu. 

‘TAKTİK İÇİN SÖYLEDİM’

Esnafa dair açıklamalarının görüntüleri sosyal medyada yayılınca konuya dair açıklamalarda bulunan CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş “AK Partili olduğunu bildiğim. ‘Koyu Erdoğancı’ olduğunu bildiğim başkalarına da benzer şeyleri söyledim. ‘Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a oy verebilirsiniz ancak milletvekilliği seçiminde CHP’ye verin’ diye. Ayrıca CHP’ye oy vermeyeceğini tahmin ettiğimiz kişilere de ben bizzat ‘Madem CHP’ye oyunu vermeyeceksin o zaman cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem Abiye (Muharrem İnce) oyunu ver’ diyorum. Bir anlamda taktik uyguluyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA