Politika

CHP Lideri Kılıçdaoğlu'ndan 'HDP İle İttifak Yapılacak Mı?' Sorusuna Yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK canlı yayınında Hande Fırat’la Gece Görüşü programına katıldı. Burada siyaset gündeminin merak edilen konuları hakkında açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçim konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. 

Bu kapsamda çok konuşulan ittifak tartışmaları konusuna değinen Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Mansur Yavaş konusunda da kamuoyunu bilgilendirdi. 

HDP İLE İTTİFAK OLACAK MI?

Siyasi gündemde ve kamuoyunda konuşulan konulardan birisi olan HDP ile CHP ittifakı olacak mı? sorusuna yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmenle ittifakı olacağını söyledi. 

“Biz işbirliği yapacağız ama kiminle? İktidarın uygulamalarından rahatsız olanlarla. Bizim işbirliğimiz A partisi, B partisiyle değil, seçmenle. İşbirliği vatandaş ile yapılır. Doğrudan her vatandaşın oyunu isteyeceğiz”

MİLLET İTTİFAKI KONUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 24 Haziran seçimlerine beraber katıldığı Saadet Partisi ve İYİ Parti ile yeniden bir görüşme olması konusuna dair açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi. 

“İYİ Parti ve Saadet Partisi ile görüşme imkanı olabilir, bu neden olmasın. Eğer işbirliği konusunda bir talep gelirse görüşürüz. Genel seçimlerde yapılacak ittifaklar yasal zeminde olmuştu. Ama yerel seçimde adaylar çok önemli. Belirlenen bir adaya diğer partinin seçmenleri de beğenip oy verebilir. Bu nedenle güçlü bir aday üzerinde çalışmak lazım”

CHP’NİN ANKARA ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşulan bir diğer iddia ise Ankara’da Mansur Yavaş’ın aday gösterileceği konusuydu. Kemal Kılıçdaroğlu bu yönde ortaya atılan iddialara ilişkin de yanıt verdi. 

“Mansur bey siyaset dünyasının önemli bir ismi. Hepimiz bunu kabul ediyoruz. Deneyimli bir insan. Kendisiyle görüşüyorum. Önümüzde çok uzun bir süre var. Şimdiden o mu aday olacak, bu mu aday olacak? tartışmanın hiçbir mantığı yok. Bunları bugün için tartışmayı doğru bulmuyorum. Mansur Yavaş’ı da yıpratır. Bu tartışmalar için zemin henüz erken. 5 aylık bir süremiz var”

Kamupersoneli.net – ANKARA