Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bir Devlet Bu Kadar Kötü Yönetilemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan eski İletişim Koordinatörü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Basın Konseyi kurucusu gazeteci Baki Özilhan’ın cenaze törenine katıldı. Cenaze töreni kapsamında gündeme dair bazı açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ‘Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü eyleminde yaşanan olaylara değindi. 

Söz konusu eylem kapsamında polis müdahalesi bulunulmasına tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Emin olun, haberi duyduğumda derin bir üzüntü yaşadım.” ifadelerini kullandı. 

EYLEME POLİS MÜDAHALESİNE CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Beyoğlu’nda gerçekleştirilen eyleme dair yapmış olduğu açıklamasında geçmişte yaşanan olayları hatırlattı ve o insanların anlaşılması gerektiğini ifade etti. Bu konuda sözler verildiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hükümete eleştiride bulunarak bir devlet bu kadar kötü yönetilemez dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu yönde,

Biz onları anlamak zorundayız. Bu annelerin çocuklarını kim katletti? Devletin görevi, onları katledenleri bulmak. Siz bulmuyorsunuz, özrünüz kabahatinizden büyük ve kalkıyorsunuz, bu annelerin üzerine baskı kuruyorsunuz. 700 haftadır bu annelerin hiçbiri kimsenin canını incitmedi. Kimseye bir fiske bile vurmadı. Çünkü bunlar anne. Bunların haklı talepleri var. Devletin varlığı niçin? Devlet neden vardır? Adaleti sağlamak için. Bunlar adalet istiyorlar. ‘Bizim çocuklarımızı kim öldürdü?’ diye soruyorlar. Bir insanın gözü bu kadar kara olamaz, bir devlet bu kadar kötü yönetilemez. Dikta yönetimlerinde ancak buna benzer olaylar olur. Biz de boşuna ‘bir dikta yönetimi var’ demiyoruz. Bütün bu olaylar bütün dünyanın gözünde Türkiye’nin itibarını sarsıyor”

Kamupersoneli.net – ANKARA