Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: KHK İle Mağdur Olanlara Biz Destek Çıktık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündemle alakalı olarak yaptığı açıklamalarda KHK ve OHAL süreleriyle alakalı olarak ifadelerde bulundu;

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Demokrasiden uzaklaşan Türkiye siyasetinin etknik kimlik, yaşam tarız ve inançlar gibi üç alana hapsedilmesi. Kişiler aslında bu üç alana hapsedildikleri için bu üç alan içerisinde değerlendirmeye alınıyorlar. Siyasetin ekonomi, eğitim ve dış politika gibi alanlarda ne söylediği kimseyi alakadar etmiyor. Bu üç alan içerisine hapsedilmiş olan siyaset demokrasiyi kör ediyor. Kendisini Meclis’in önünde yakma girişiminde bulunan kişi; ben AK Parti’ye oy verdim diyor. Ama 15 yıldır kendisini o hale getiren siyaset iradesini sorgulamaya yeltenmiyor. İnsanlar korkuyorlar. Bizler bu süreç içerisinde hem demokrasiyi ayağa kaldırmak istemekteyiz ve hemde CHP’yi anlatmaya çalışıyoruz.

EN SON YAPILAN SEÇİMLERDE YÜZDE 25- 26 ORANINDA BİR OY ALDIK

Evet doğru yapılan son seçimlerde bizler yüzde 25- 26 oranında bir oy aldık. ama aşmak için mücadelemize devam ediyoruz. Kimse bize siz yüzde 25’i aşmak için çalışmalar yapmıyorsunuz diyemez. Taşeron işçilerinin, emeklilerin, işsizlerin çiftçinin sorunlarını bizler dile getirdik. Orman köylüleri Türkiye’nin en yoksun kesimlerinden biridir. En düşük oylarımızı orman köylülerinden alırız. Onların sorunlarınıda zaten bizler dile getirmiştik. Fındık işçileri ve çay işçilerinin sorunlarınıda bu şekilde desteklemiştik.

15 TEMMUZ FETÖ DARBE GİRİŞİMİNDE YAŞANAN MAĞDURİYETLERE EN ÇOK BİZ DESTEK VERDİK

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında yaşanan süreç içerisinde 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’e bağlı olarak KHK’ların ortaya çıkardığı mağduriyetleri ayrım yapmadan bizler sahip çıktık. Tutuklu olan gazeteci arkadaşlarımızdan, Nuriye ve Semih’e kadar uzanan ne kadar mağdur varsa hak arayıcısı varsa onların yanlarında olmaya çalıştık. 

Kamupersoneli.net I ANKARA