Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Kurultay Tartışmalarına Son Noktayı Koydu

Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda ekonomi ve rahip Brunson davası hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir CHP’de devam eden kurultay tartışmalarına ise son noktayı koydu. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN KURULTAY AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapmış olduğu konuşmasında CHP’de kurultay tartışmalarının sona erdiğini kesin bir dille söyledi. Bundan sonra yerel seçimlere odaklanılması gerektiği vurgusunda bulunan Kemal Kılıçdaoğlu konuşmasında ayrıca Muharrem İnce konusunda da açıklama yaptı. İşte o ifadeler;

“Parti içerisindeki tüzük kurultayı talebi doğru değil. Kurultay tartışması bitti, yerel seçimlere odaklanmak gerek. İstanbul adayı örgütle yapılacak olan çalışmayla belirlenecek. Bu isimin bir başarı hikayesi olması gerekiyor. Muharrem İnce’nin beklentisi nedir bilmiyorum. Biz İstanbul’u kesinlikle kazanacağız”

EKONOMİ VE RAHİP BRUNSON DEĞERLENDİRMESİ

Gazeteciler ile yapmış olduğu görüşme kapsamında Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve ABD ile krize neden olan rahip Brunson konularına da değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu sürecin tahmin edilebildiğini ancak hükümetin adım atmadığını söyledi. Bu süreçten bazı kesimlerin rant sağladığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, 

“Ekonomik dalgalanmalar Rahip Brunson’dan bağımsız bir durum. Brunson sadece bu durumu önceledi. Bu krizin geleceğini biliyorlardı. Seçimler de bu nedenle öne alındı. Herkesin geleceğini gördüğü bir olay karşısında hükümet adım atmadı. Bugün alınan tedbirler neden daha önce alınmadı? Dolar düşükken alanlar daha sonra da 7 lira olduktan sonra bozduranlar kimler? Bunu hükümetin açıklaması lazım. Bu süreçten bir rant sınıfı kazanç sağladı” açıklamalarında bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA