Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Tartışmalarına Noktayı Koydu !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş tartışmalarına son noktayı koydu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hürriyet Gazetesinden İpek Özbey ile bir ropörtaj gerçekleştirdi. Kemal Kılıçdaroğu burada Özbey tarafından sorulan Mansur Yavaş sorusunu yanıtladı tartışmalara son noktayı koydu.

Özbey tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Ankara’da ne yapacaksınız?,Mansur Yavaş konusunda kafanız net mi? İYİ Parti’yle bu konuda anlaşacak mısınız?, CHP Ankara il örgütü ve 21 ilçe başkanı bir toplantı yaptı, adayı kendileri belirlemek istediklerini söyledi. Mansur Yavaş konusunda bir ihtilaf mı var?” sorularını sordu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ise şöyle oldu:

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Ankara’yı alacağız. Ankara’nın kimliği Cumhuriyet ve modernleşme kimliği olacak. Küçücük bir Anadolu kasabasından, modern ve devasa bir başkent çıktı. Cumhuriyet ile birlikte büyüyen bir kenttir burası. Kimliğini bunun üzerine inşa edeceğiz. Evet, Hititlilere kadar uzanan bir tarihi vardır Ankara’nın, Selçuklu ve Osmanlı’nın da önemli kentlerinden biridir ama esas kimliğini başkentimiz olmasıyla kazanmıştır. Tarihi ve turizmi görmek isteyenler İstanbul’a, İzmir’e, Muğla’ya gidebilir ama modern Türkiye’yi görmek, anlamak isteyenlerin, Büyük Atatürk’ü anlamak isteyenlerin adresi Ankara olacak. Akşam belli saatten sonra Ankara bir köy gibi, hiçbir etkinlik yok. Neden yok? Milyonlarca insan yaşıyor. Kent dediğiniz 24 saat yaşar. Oysa biz o kentin sosyal hayatını öldürüyoruz, sadece fırıncılarla, hastanelerin acil servisleri çalışıyor. Eğlence merkezleri olmalı, çocukların ufkunu açacak bilim merkezleri kurulmalı… Hiçbiri yok. 

Biz sandıkta ittifak yapacağız, bu konuda netiz. İttifakın büyük kısmını da AK Parti’ye oy veren kardeşlerimizle yapacağız. “Bu şehirde iyi yaşamak istiyorsan, bizi seç” diyeceğiz. “Git, bizim belediyelerimizi gör, aynı nimetlerden sen de faydalanabilirsin… Aileni betona hapsetme” diyeceğiz. Dolayısıyla şunu özellikle vurgulamak istiyorum bu iddiamızın temelinde “biz ve onlar” anlayışı yok. CHP’nin adayı kazandığında, birileri kaybetmiş olmayacak. Aksine kentin tüm sakinleri kazanacak. Çünkü bizim adayımız kentin büyük çoğunluğunun desteğiyle kazanmış olacak ve kazandığı an itibariyle kendisine oy vermiş/ vermemiş hiçbir ayırım yapmadan herkesin belediye başkanı olacak.

Mansur Bey, partililerimiz tarafından da Ankara halkı tarafından da sevilen bir kişi. Mansur Bey’le ilgili bir sorunumuz yok… Asıl mesele Ankara’nın dürüstçe yönetilmesi… Ankara’nın çağdaş cumhuriyet kenti kimliğine kavuşması… Bizim için kamu yönetiminde dürüstlük çok önemli ve kendisi dürüst biri. Bizim istediğimiz, düşlediğimiz Ankara’yı hayata geçirebilecek bilgi birikimine de sahiptir Sayın Yavaş.