Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Bedelli Askerlik Açıklaması 'Uzun Süre Askerliğe Gerek Yok'

Habertürk TV, Bloomberg HT ve Show TV ortak yayınına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu askerlik konusuna dair çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Bedelli askerlik konusuna da değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde,

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN ASKERLİK VE BEDELLİ ASKERLİK DEĞERLENDİRMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, bedelli askerlik konusunda ”Bedelli askerliği getirin diyebilir, vatandaşı kandırıyorlar.” dedi. Kendisine sorulan Millet ittifakı ne diyor bu konuda? sorusuna da yanıt veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu profesyonel ordu vurgusunda bulundu. 

“Yapsınlar gereğini. Parlamentonun yetkilerinin hepsini almışlar. Milleti kandırıyorlar. Biz bu tür kararların ayaküstü alınacağına inanmıyoruz. Biz profesyonel orduya geçmeyi planlıyoruz. Uzun süre askerliğe gerek yok. Biz bunları düşünüyoruz. Uygulamaya koyma aşamasında Millet İttifakı çoğunluğu elde edince oturulur konuşulur.”

Konuşmasında ayrıca bu tür konuların silahlı kuvvetler ile görüşülmesi gerektiğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şu açıklamada bulundu. 

”Devlet dediğimiz kurumda liyakat olur, çağırısınız önce silahlı kuvvetleri pozisyonunuz nedir, durumunuz nedir, ihtiyacınız var mıdır, ihtiyacınız yok mudur, süreç nedir, bu süreç nasıl değerlendirilir? oturulur konuşulur ve ondan sonra karar verilir. Biz böyle her şeyi ben bilirim, her şeyi ben yaparım düşüncesinde olan siyasi geleneklere sahip değiliz. Liyakat sistemi asıl olandır”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın kılıçdaroğlu askerlik süreleri kısalsın erken tezkere istiyoruz seçime yetiştirin bizleri