Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Önemli Seçim Barajı Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi Dünya Demokrasi Forumu’na katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada Avrupa Konseyi’nde “Popülizm problem midir?” panelinde konuştu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland başta olmak üzere AB yetkilileri ile görüştü.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu programlarının ardından bazı gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını da yanıtladı. Habertürk’ün aktardıklarına göre CHP Genel Başkanı burada seçim barajı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“BARAJ İNMELİ”

Konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında “Yürürlükteki Seçim Yasası, 12 Eylül darbe hukukunun yasasıdır. Biz milli iradenin parlamentoya tam yansımasını istiyoruz. Yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı, parlamentoya gelip kürsüye çıkıp konuşmalıdır. Baraj için hiçbir şartımız yok. İster 1, ister 5 yapsınlar fark etmez ama milli iradenin parlamentoya sağlıklı yansıması için baraj inmeli. Yurtdışında 6 milyona yakın Türk var. Yurtdışı seçim çevresi kanununun çıkması lazım.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA