Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Önerdi: Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu Kurulsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerden sonraki yeni dönem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“ŞEHİTLER VE GAZİLER YÜKSEK KURULMASI GEREKİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konu ile ilgili olarak açıklamalarında yeni modelde cumhurbaşkanlığına bağlı bir Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu’nun kurulması gerektiğini ifade ederek nedenini de şöyle açıkladı:

“bir gazi gidiyor Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK), SGK, ‘Beni ilgilendirmiyor, Milli Savunma Bakanlığı’na git’ diyor. Milli Savunma Bakanlığı’na gidiyor, o diyor, ‘Beni ilgilendirmiyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na git’ diyor. Bakanlık da ‘Beni ilgilendirmiyor, Başbakanlığa git’ diyor. Bütün bunların çözümü bir yerde olmalı. Şehit yakını, şehit ailesi, gazi ya da gazinin yakını geldiği zaman devlette bir makamla muhatap olmalı ve sorunu orada çözülmeli”

“ŞEHİTLER VE GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konu ile ilgili açıklamalarının devamında böyle bir organizasyon, böyle bir kuruluş kurmayı düşündüklerini ifade etti. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu şehitlerin hepimizin şehidi gazilerin hepimizin gazisi olduğunu belirterek gaziler ve şehitler arasında ayrım yapmanın doğru olmadığını belirtti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA