Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Seçimden Sonra Erdoğan OHAL'i Kaldırmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D’de yayınlanan ‘Seçim Özel’ programına katıldı. Burada kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu terör konusuna dair iddialı açıklamalarda bulunurken OHAL sürecine dair de görüşlerini aktardı. 

‘4 YILDA BİTİREMEZSEM SİYASETİ BIRAKIRIM’

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, terör konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. Terörü 4 yılda bitirebileceğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kılıçdaroğlu, TSK tarafından yürütülen Kandil operasyonuna değindi. 

“Ben 4 yılda çözemezsem siyaseti bırakacağım. Sorun akılla çözülür. Siz başkalarının telkiniyle sorun çözmeye çalışırsanız maşa olursunuz. Sorun Kandil’i almak değil, terörü çözmektir. Siz PKK’yı bitiriyor musunuz, bitirmiyor musunuz? Bitirin gelip tebrik edeceğim. Terör örgütünü bitirmenin yolu finans kaynağını kesmektir. Siz 16 yıldır iktidardasınız bunu saptayıp kesebildiniz mi?”

OHAL KALKAMAYACAK AÇIKLAMASI

Seçimden sonraki sürece de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL’i kaldırmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeyi OHAL ile yönetmek istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

“Seçimden sonra Erdoğan yine de OHAL’i kaldırmayacak. Demişti, ‘OHAL’i grevleri yasaklansın diye getirdik’ diye. Erdoğan her gün başka şey söyler. Ama artık eskisi gibi değil. Vatandaş sorguluyor artık. Erdoğan ülkeyi OHAL’le yönetmek istiyor. Binali Bey FETÖ temizlendi diyor. O zaman OHAL hala neden var? Parası ve kayınpederi olana bir şey yapmıyorlar. Fatura garibana kesiliyor”

Kamupersoneli.net – ANKARA