Politika

CHP Milletvekili Adaylığı İçin İstenen Başvuru Ücretini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi resmi internet sitesi üzerinde bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda, CHP’den milletvekili adayı olarak adaylardan talep edilen başvuru ücretlerine dair bilgiler verilirken adayların yapmaları gereken işlemlerde açıklandı. 

CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA YÖNELİK DUYURU

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yayımlanan basın açıklamasında, CHP’den aday olmak isteyen adayların 10 bin lira başvuru ücreti ödeyecekleri belirlendi. Bu ücret kadın, engelli ve genç adaylar için 5 bin TL olarak açıklandı. 

CHP’den yayımlanan duyuruda ayrıca adayların başvurularını 30 Nisan 7 Mayıs tarihleri arasında yapacakları açıklandı. 

CHP tarafından yayımlanan duyuruda adayların şu evrakları teslim etmeleri gerektiği de yer aldı. 1. Adaylık başvuru belgesi 2. Ödenti makbuzu aslı 3. İstifa zorunluluğu bulunanlar için istifa belgesi örneği (İstifa edilen kurumun “alındı” kaydının bulunması gereklidir) 4. İki adet vesikalık fotoğraf 5. Engelli adaylar için, %40 ve üzerinde engelli olduğunu gösterir sağlık raporu örneği veya engelli kimlik kartı örneği 6. Öğrenim durumunu gösterir diploma sureti (Diplomayı veren yer ya da noterce onaylı olması gerekir) 7. Askerlik durum belgesi (Askerlik şubesi ya da E-Devlet üzerinden alınabilir) 8. Nüfus cüzdanının onaylı örneği (T.C. kimlik numarası bulunması zorunludur) 9. Adli sicil ve arşiv kaydı belgesi (Sabıka kaydı) (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek cumhuriyet başsavcılığı ya da E-Devlet üzerinden alınabilir) Not: Parti üyesi olmayanlar üyelik başvuru formunu doldurmak zorundadır.

Kamupersoneli.net – ANKARA