Politika

CHP Milletvekili Özcan'dan Çok Sert Kurultay İçin Delegeyi Etme Açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde kurultay tartışmaları yaşıyor. Parti yönetimi ile parti içi muhalefet arasında yaşanan gerilim sosyal medyaya yansıdı. 

Bu kapsamda CHP’nin Bolu Milletvekili Tanju Özcan kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden Olağanüstü Kurultay’ın toplanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve CHP yönetimini çok sert bir dille eleştirdi. 

CHP’DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY’A YÖNELİK SERT TEPKİ

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında, parti yönetiminin olağanüstü kurultay için engelleme çalışmalarını yaptığını ima etti. Açıklamasında Korku darğları sarmış ifadesini kullanan Tanju Özcan şu ifadeleri kullandı. “Korku dağları sarmış…hak hukuk adalet diyeceksin…Tüzüğün verdiği imkanı kullanarak Kurultay iradesini ortaya koyan delegeye baskı yapıp, hatta tehdit edeceksin..işte tam da bu nedenlerle değişim diyoruz.”

CHP’de olağanüstü kurultay çalışmaları CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın isimler tarafından gerçekleştiriliyor. 1245 delegenin bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultay için 623 imza gerekiyor. CHP’nin muhalif kanadından yapılan açıklamalarda ise imza sayısının 604 olduğu iddia ediliyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA