Politika

CHP Milletvekili Tanrıkulu'dan AK Parti'ye OHAL Eleştirisi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir takım etkinliklere katılmak amacıyla Diyarbakır’a gitti. 

Burada katıldığı etkinliklerin ardından bir basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Tanrıkulu, OHAL sürecini değerlendirdi ve yeniden uzatılmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. 

CHP’DEN AK PARTİ’YE OHAL ELEŞTİRİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yapmış olduğu açıklamalarında 15 Temmuz sürecinin tüm partiler tarafından atlatıldığını ve Ak Parti bu süreci bir fırsata dönüştürebilirdi dedi. 

Bu sürecin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendi otoriter yönetimini güçlendirmek için kullandığını iddia eden Sezgin Tanrıkulu OHAL’i eleştirdi. 

Hükümetin Türkiye’yi OHAL’siz yönetemeyeceğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’dan OHAL Açıklaması

“Türkiye bir ateş çemberi içerisinde 15 Temmuz darbe girişimini Türkiye’deki bütün siyasi partiler, demokrasi güçleri hep berabere boşa çıkardılar. Adalet ve Kalkınma Partisi ile onun lideri 15 Temmuz’u bir fırsata dönüştürebilirdi. Bu fırsat, Türkiye’de çoğulculuğu, barışı ve demokrasiyi güçlendirme fırsatı olabilirdi. Ancak, sayın Erdoğan 15 Temmuz’u kendisi bakımında bir fırsat olarak görüp, kendi otoriter yönetimini güçlendirmeye zemin olarak kullandı. Hemen 5 gün sonda 20 Temmuz’da, Türkiye’yi yıllardan sonra ülkeyi OHAL ile buluşturdu. Adalet ve Kalkınma Partisi ile lideri OHAL’e mecbur hale gelmiş. OHAL’siz Türkiye’yi yönetemez hale gelmiştir”

Kamupersoneli.net – ANKARA