Politika

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda PM ve YDK Üyeleri Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultayınan çıkan sonuçlar merak ediliyordu. Bugün yapılan seçimle beraber  52 PM üyesi ile 15 kişiden oluşan YD üyelerini ve 12 kişiden oluşan BYKP 8 üyesini belirlemek için seçim sonuçları açıklandı. İşte detaylar.

CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) için yapılan seçimlerinin resmi yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç 692 oy ile en fazla oy alan isim oldu. Onu yakından takip eden İzmir MilletvekiliGenel Başkan Yardımcısı Haluk Koç 692 ile en fazla oyu alan isim olurken, onu İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 687 oyla takip etti. Ankara Spor Salonu’nda devam eden kurultayda delegeler 25 sandıkta, 52 PM üyesiyle ile 15 kişiden oluşan YDK üyelerini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 kişiden Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’nun (BYKP) 8 üyesinin belirlenmesi için oy kullanıldığı açıklandı.

8 ÜYE PM’YE GİRECEK

Diğer yandan PM için 488, YDK için de 108 kişinin başvuruda bulunduğu seçimin resmi olmayan sonuçlarının 6.5 saat süren sayısımın ardından ilan edildiği görüldü. İlk olarak BYKP ve YDK sonuçlarının açıklandığı kurultayda, kadınların ve gençlik kotasının uygulanmamış hali 52 kişiden oluşturulan PM listesi divan tarafından okundu. Parti Meclisi’nin 8 üyesi ise daha önce açıklanan Bilim yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından PM’ye girecek. Kotaların uygulanmasının ardından resmi olarak duyurulacak sonuçlara göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde bulunan 42 isim PM’ye seçilirken, 10 isim ise seçilemedi.

HALUK KOÇ EN FAZLA OY ALAN İSİM OLDU

Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç 692 oy ile en fazla oyu alan isim oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde bulunan Seyit Torun 583, Aykut Erdoğdu 526, Veli Ağbaba 541, Çetin Osman Budak 513, Öztürk Yılmaz 478, Tekin Bingöl 425 oy, Bülent Tezcan 39 oy alarak seçildi. MYK üyelerinden Yasemin Öney Cankutaran ve Kamil Okyay Sındır’ın aday görünmediği seçimlerde Prof. Dr. Lale Karabıyık ise Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan PM’ye girmeyi garantileyen 9’uncu MYK üyesi oldu. 

Kamupersoneli.net I ANKARA